10 trucuri pentru salata perfectă de-acasă

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Faci salate la tine-n bucătărie, dar nu-ți ies ca salata aia extraordinară care ți-a fost servită la restaurant? E posibil ca problema să fie la felul în care o prepari. Deși, de principiu, o salată e cel mai ușor – și mai sănătos – fel de mâncare pe care-l poți prepara, uneori pur și simplu n-o nimerești.
Ei bine, pentru următoarele salate pe care ți le faci acasă, încearcă să ții cont de sfaturile de mai jos – s-ar putea să-ți priască tare de tot.

1. Spală și usucă bine frunzele de salată – evident, nu e nevoie să faci așa ceva dacă ai luat un mix de salată Eisberg. Ale noastre sunt gata spălate și uscate și tot ce ai de făcut e să desfaci punga și să faci salata. Dar dacă iei salată din piață, asigură-te că ai spălat bine toate frunzele și le-ai scurs bine.


2. Sărează-ți dressingul – acesta e unul dintre secretele salatelor bune din restaurant. Nu uita să pui sare în salată, ideal în dressingul pe care îl pui la final, chiar dacă e un banal amestec de ulei și oțet. Sarea – desigur, nu în exces – e răspunzătoare pentru gustul bun al salatei.


3. Folosește ingrediente cu texturi diferite – adică nu combina doar crutoane crocante cu frunze crocante și cu nuci sau miglade crocante. Amestecă ceva crocant cu ceva cremos și cu ceva consistent, de pildă.


4. Creează toate principalele gusturi – O salată ar trebui să fie deopotrivă acră, amară, dulce și sărată. Toate cu „ușor” în față. Așadar, cînd te apuci de o salată gândește-te ce pui astfel încât să ai ceva acrișor, ceva amărui, ceva dulceag și, desigur, niște sare.


5. Folosește legume de sezon – Asta nu ar trebui să fie greu, mai ales că mixurile Eisberg sunt proaspete și la îndemâna ta în orice zi din an. Dar de principiu, vara joacă-te cu tot ce găsești proaspăt pe tarabă și-ți face cu ochiul, iar iarna folosește mai degrabă varză, citrice sau sfeclă.

insomonie

6. Folosește cantități egale de ingrediente – mai ales când e vorba de salate clasice – o salată „echilibrată” trebuie să aibă cam aceleași cantități de frunze de salată, carne, brâzeturi, fructe, legume sau ce vrei tu să pui.

walnuts-1213008_1920

7. Coace „iodatele” – faci salate cu nucă, cu migdale, nuci caju, alune de pădure sau alte astfel de minunății? Întotdeauna o salată va fi mai bună dacă nucile sau alunele vor fi fost date la cuptor înainte. Asta pentru că prăjirea îi potențează gustul specific, iar salata va fi și mai gustoasă.


8. Joacă-te cu uleiuri și oțeturi – evident că mai peste tot vei vedea că un dressing clasic se face din ulei extravirgin de măsline și oțet, de obicei balsamic. Dar dacă ai mai alterna cu ulei de nucă, de sâmburi de struguri sau de porumb? Ori dacă macerezi diverse ingrediente aromate în ulei, de la usturoi și chili la rozmarin sau oregano? Ori dacă folosești și oțet de mere, și de miere, și de șampanie, și de pere…? E plină piața de oferte. Nu-ți face același dressing de fiecare dată!


9. Verdeațăăă!! – pătrunjel, mărar, mentă, busuioc, oregano… la final, întotdeauna mai presară ceva verdeață peste salată.

salata-din-piept-de-rata-67

10. Când ai de unde, folosește și un ingredient extravagant – de la măduvă fiartă la brânzeturi cu mucegai nobil, trecând prin ouă de prepeliță, felii de steak de vită sau vreun pește rar. Dacă ai ceva deosebit, pune-l în valoare într-o salată!

(sursa)

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin