Brânză de capră gratinată pe pat de rucola şi Eisberg
E vremea dezmorțirilor
A trezirilor de tot felul
A întoarcerii verdelui afară
E, pur și simplu, primăvară!
O celebrăm și noi cu o salată despre care încă nu ne-am decis dacă face parte din categoria miam-miam, om-nom-nom sau ummmm!. Cert e că E-Ceva-De-Nu-Se-Poate – mai ales cu rucola, cea mai prietenoasă frunză-verde din toate baladele care încep cu „frunză verde”.
Așadar,
Brânză de capră gratinată pe pat de rucola și eisberg
pentru 4 persoane.
60g seminţe de pin
200g salată Eisberg
150g rucola
400g tomate cherry
3 linguri de miere
6 linguri oţet balsamico
5 linguriulei
Sare
Piper
8 buc. brânză de capră, felii de 40 g (preferabil Halloumi)
8 linguri de zahăr brun
Seminţele de pin se prăjesc în tigaie fără grăsime, se scot, se lasă să se răcească.
Se spală tomatele, se taie în jumătăţi.
Se amestecă mierea, oţetul şi uleiul cu telul, se condimentează cu sare şi piper.
Brânza de capră se pune într-un vas termorezistent, se gratinează sub grilul din cuptor 1-2 minute.
Se amestecă salata Eisberg Mix, rucola, tomatele şi vinegreta, se presară cu seminţele de pin, se dispune deasupra brânza gratinată.
Cum spuneam, E-Ceva-De-Nu-Se-Poate inspirat de chef Jakob Hausmann!