Cinci feluri în care să faci o salată cu pește afumat

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ai fost la pescărie și nu i-ai rezistat.
Ai trecut pe la raionul de pește, ți-a făcut cu ochiul și ți-ai spus „hai să-l iau, că mi-e poftă”.
Ai fost în vacanțe la mare cu soare și l-ai văzut atârnând ca rufele lângă cârciuma de la cherhana.

Ai o relație de flirt nesfârșit – niciodată iubire, niciodată indiferență – cu peștele afumat? Dacă da, cele de mai jos sunt pentru tine.

Vestea proastă este că peștele afumat este – hm, ce surprinzător ! – nociv organismului atunci când e consumat în exces. Pentru că sare, pentru că mercur și pentru că orice exces e dăunător sănătății tale.
Vestea bună este că peștele afumat este foarte bun, o mirabilă invenție a gastronomiei marine de pretutindeni – iar în salate e și mai bun! Iată, așadar, câteva feluri în care poți să te bucuri de pește afumat într-o salată :


1. Este de notorietate combinația dintre pește afumat și sfeclă roșie. Cu atât mai mult, dacă veți așterne câteva felii de craps au păstrăv afumat peste un pat de Bolero Mix, care conține sfeclă roșie, endivia și frisee ! Mai adăugați un pic de ulei de măsline, zeamă de lămâie și ceva mărar tocat și fandacsia-i gata !

2. Ții minte conserva aia de fasole boabe, uitată pe raft, în spate ? Dacă ai și niște pește afumat – macrou sau hering, să zicem – dai un sens sacrificiului ei . Așadar, pe un pat de Endivia mix pui feliuțe de pește afumat, câteva măsline negre, o cutie de aia mică de fasole boabe (dacă ai proaspete și fierte de tine, și mai bine, dar știm că asta durează și nu fierbi fasolea doar pentru o salată !), ulei de măsline și lămâie și ai o salată pe cinste în nici cinci minute.

3. Îți place millenial-exotic? Fă un pat de salată Iceberg, peste care așterni : un avocado copt și tocat, un grapefruit roz, mare, dezpielițat și tăiat mărunt, o mînă de semințe de pin și semințele de la o jumătate de rodie – tot așa, cam o mână. Peste toate astea, câteva fâșii de macrou afumat. La final aranjezi de sare și piper și torni un dressing de gutui de la Tokaj.

4. Stă de două zile niște salată de ardei copt prin frigider? Uite ce să faci cu ea. Într-un bol, pui jumătate de pungă de Mexico Mix, peste care care pui : peștele afumat, rupt fâșii, o ceapă tăiată Julienne, ardeii copți tăiați și ei fâșii și – atenție – cam 50g de Kale, marinată în prealabil în zeamă de lămâie și tocată. La final, ulei de măsline, zeama de lămâie sau niște balsamic, o mână de pătrunjel și potriveala obișnuită de sare și piper.

5. Culmea exotismului arată așa :
Coci la cuptor un cartof dulce și-l tai cubulețe ;
Gătești 100g de quinoa roșie
Toci o legătură de pătrunjel proaspăt

Într-un bol pui o jumătate de pungă de spănăcel, le aranjezi pe cele de mai sus, plus peștele afumat, adaugi tradiționalul ulei de măsline și un dressing de Tokaj de mere, plus sare și piper după gust.

Ei, de salata pescărească reinterpretată, aia cu cartofi fierți, ouă, ceapă și măsline nici nu mai pomenim, că nu ai voie să n-o știi ;)

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin