Cinci rețete de salate cu măsline și mixuri Eisberg

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Măslina este, fără îndoială, printre cele mai celebre fructe din toate timpurile. Gustul, virtuțile și mistica sa au fost lăudate în diverse texte religioase și au fost elogiate de filosofi, poeți și scriitori de-a lungul secolelor. . De culoare brun-verzuie, măslinele sunt delicioase atât ca  gustare, cât și ca ingredient cheie în sandvișuri, aperitive sau – desigur – salate.

Înainte de a trece a-ți propune câteva salatele în care poți pune și o măslină, două, uite niște curiozități despre fructele „eternității”.

Măslinul nu este altceva decât un miracol! Este unul dintre cei mai rezistenți copaci din lume și poate trăi, în unele cazuri, timp de o mie de ani sau chiar mai mult!

Originar din estul bazinului mediteraneean, măslinul este cultivat în regiune de cel puțin 4.000 de ani. O legendă spune că Zeus a numit-o pe Atena învingătoare într-o competiție, deoarece a oferit poporului grec cea mai utilă plantă dintre toate: măslinul.

Cunoscut pentru longevitatea sa, măslinul este capabil să se adapteze în diferite locuri. El poate supraviețui apei sărate, poate crește în majoritatea tipurilor de sol și se poate adapta la aproape orice tip de climă caldă. Tocmai de aceea măslinul mai este numit și „pomul eternității”, simbolizând pacea, vitalitatea și puterea.

 Știai că măslinele…

…sunt sărace în calorii? O măslină are aproximativ 7 calorii.

… sunt pline de antioxidanți care ajută pielea să nu-și piardă elasticitatea și fermitatea?

… conțin polifenol, o substanță chimică naturală care reduce stresul oxidativ din creier?

… te pot ajuta să-ți îmbunătățești funcția cognitivă, sănătatea creierului și memoria?

…conțin numeroase vitamine, dintre care Vitamina A care conferă părului un aspect lucios și sănătos?

 

Uite și rețetele promise cu măsline: 

 

Salată cu măsline verzi mediteraneeană

Salata mediteraneeană este alegerea perfectă pentru o garnitură seara, la cină. Începi să adaugi într-un castron nici prea mic, nici prea mare o ceapă roșie sau albă, tocată, 1 ceapă verde tocată (pentru un gust și mai condimentat), 4-5 roșii cherry, pătrunjel, mărar, oregano sare și piper, după gust. Aruncă măsline verzi câte vrei, câteva cuburi de brânză feta și frunzele de salată mix Italiano și amestecă totul împreună cu un dressing – noi îți recomandăm dressingul Thousand Island la plic. 

Salată cu măsline negre

Merge de minune la masa de prânz. Vei vea nevoie de 1 conservă de năut fiert, un mix de salată Picnic Mix – unde vei regăsi deja măslinele, 1 ceapă roșie, 2 linguri de oțet de mere și 2 linguri de ulei de măsline. Nu-ți mai rămâne decât să presari câteva frunze de pătrunjel proaspăt și câteva felii de măsline și … poftă bună!

Salată cu paste și măsline Kalamata

O salată proaspătă și aromată pentru un prânz ușor de vară. Începi prin a fierbe o porție de paste: fusilli, penne, fundițe (ce vrei tu). Într-un castron mare adaugi 1 ardei gras roșu tocat, 1 zucchini nu foarte mare tăiat felii,  roșii cherry, 1 ceapă verde tăiată subțire,  măslinele Kalamata și o mână de frunze de spănăcel. Presează peste tot amestecul niște parmezan ras, busuioc, oregano și, la final, potrivești de sare (cu modestie) și piper.

Salată cu spanac, brânză și măsline

Începi așa. Tai o ceapă roșie solzișori și o jumătate de gulie cubulețe. Mai apoi le adaugi într-un bol și presari niște bucăți de brânză tare peste ele.  Continui cu roșiile cherry, mixul de salată Roman și – piesa de rezistență – măslinele.  

Salată ca-n Puglia
La final am lăsat această rețetă. Iată ingredientele pentru o salată absolut minunată, în stil grecesc. Într-un castron pui 2 mâini de rucola – evident că poți folosi și alte verdețuri – 10 măsline, 50 g de brânză tare sau biluțe de mozzarella, 4 linguri de ulei de măsline și sucul de la o lămâie. Dacă vrei și un dressing care să completeze toate aromele pune separat într-un castronel 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie și un vârf de sare. Amestecă toate ingredientele și toarnă amestecul din plin peste salată. Să fie cu poftă și plăcere!

foto: pixabay


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin