Combinaţii inedite de vară

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Știai că nu trebuie neapărat să te limitezi, pentru o dietă sănătoasă, la produsele de sezon?

Dacă nu știai, îți spunem noi acum:)

Marele merit al salatelor este că, fiind un produs finit format din combinarea mai multor produse „finite”, jocul cu aromele, gusturile și ingredientele este, practic, fără sfârșit. Așa că ne-am gândit să vă sugerăm câteva combinații atipice, dar încercate (de noi și de alții) și absolut gustoase de salate de vară.

  1. Francine Mix cu rondele de sfeclă roșie, portocale roșii, stafide și-un pic de mentă. Secretul care unește gusturile aparent eclectice este la frunzele de radicchio, componentă din Francine Mix, care reprezintă o punte de legătură (gustativ vorbind) între sfeclă și portocală. La final, nu uitați ca pe lângă uleiul de măsline să puneți și un pic de dressing cu piure de mere de la Tokaj sau câteva picături de oțet de mere.
  2.  Fetică (Valeriană) cu smochine, bile de mozarella și flori comestibile (vezi foto). Combinația e destul de populară în bazinul mediteraneean, numai că nu prea avem noi, românii, cultura smochinelor în ADN-ul sălățesc ;), iar de florile comestibile abia am aflat de câțiva ani. Adăugați doar dressing French și gata minunea!
  3. Că tot ziceam mai sus de stafide – o altă combinație inedită este cu nuci sfărâmate, rondele de ceapă roșie, fâșii de morcov – totul pe un pat de spănăcel sau de fetică. Aici merge cel mai bine Island Dressing, cel exotic – sau un dressing cu muștar. Sare și piper, desigur, după pofta inimii!
  4. Un deliciu crudivor foarte prizat pe temperaturi ridicate în Orientul Mijlociu este combinația de fenicul (un bulb mic, tăiat fin), câteva frunze de salată Iceberg, o mână de curmale uscate (scoateți sâmburii înainte), o mână de migdale crude (și înmuiate în prealabil în apă cam 10 minute) și câteva frunzulițe de mărar.

Hai că se poate! Imaginație și-un drum până la magazin s-aveți!

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin