Crostini cu rucola și pastă de măsline
Nu că e nevoie de prezentare, da' orișicât - crostini sunt acel aperitiv italian cu pâine proaspăt prăjită și unsă cu lucruri. Bruschetele, de pildă, sunt parte din marea familie crostini.
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 pungi Rucola
½ lămâie
1 căţel de usturoi
80 g măsline verzi
80 g măsline negre
1 lingură ulei de rapiţă
2 fire busuioc
Zahăr, sare, piper
2 linguri supă clară de legume
2 linguri ulei de măsline
200 g ardei roşu
4 baghete
Mod de preparare
Se stoarce lămâia.
Se curăţă şi se toacă usturoiul.
Usturoiul, 1 lingură zeamă de lămâie, măslinele şi uleiul de rapiţă se pun într-un vas înalt şi se mixează cu mixerul vertical până se obţine un piure mai gros.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se spală busuiocul, se scutură de apă, se desprind frunzele, se taie grosier. Se adaugă la pasta de măsline.
Pentru vinegretă se amestecă cu telul într-un castron restul de zeamă de lămâie cu sare, piper, o priză zahăr, supa clară de legume şi uleiul de măsline.
Ardeiul se taie în două, se scot sâmburii, se spală, se taie cubuleţe. Se adaugă în vinegretă.
Rucola se adaugă în vinegretă.
Se amestecă salata, se împarte pe 4 farfurii.
Feliile de baghetă se prăjesc în toaster, se ung cu pasta de măsline- crostini
Crostini se servesc împreună cu salata.