Tortilla + salată = LOVE
Desigur, aici în România celebrele tortillas mexicane au un concurent redutabil - lipiile libaneze. Nu puțini sunt cei care apelează la ambele atunci când se plictisesc de pâine.
Evident că puteți umple o tortilla cu orice - noi vrem doar să vă spunem să nu vă feriți (ci dimpotrivă) de combinația de tortilla cu salate - plus sau minus orice altceva vă place.
De pildă, cu legume - roșii, broccoli, ardei, rucola și stafide, ca în poză. Mai puneți un pic de dressing de mere de la Tokaj - sau un pic de Yoghurt Dressing - și aveți un snack cinstit și sățios.
Sau, o altă idee de combinație, un pic mai complicată, dar și mai savuroasă și hrănitoare, mai ales pentru micul dejun. Vă trebuie:
2 tortilla
Ulei de măsline
1 ardei roșu copt
2 roșii
2 linguri de piure de roșii (sau o roșie tocată mărunt, să nu aruncați zeama!)
1 lingură de mărar proaspăt tocat
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
2 ouă
65 de grame de rucola
1 jumătate de ceapă roșie, tăiată subțire
Încălziți cuptorul la 200 de grade. Așezați tortilla pe două foi de copt, ungeți-le cu ulei de măsline și lăsați-le la cuptor pentru 3 minute.
În acest timp tăiați ardeiul și roșiile și amestecați-le cu piure de roșii, mărar, pătrunjel, sare și piper.
Întoarceți tortilla și împrăștiați mixul de roșii fără a acoperi centrul.
Spargeți un ou în centru și coaceți din nou pentru 10 minute sau până ce oul este gata și marginile tortilla sunt crocante.
Serviți cu frunze de rucola și ceapă roșie.