Endivia Mix cu fructe de pădure
Ingrediente:
2 pungi Endivia Mix (puteți încerca și French Mix)
30 g zahăr
30 g fulgi ovăz
1 linguriţă rozmarin tocat
4 linguriţe smoothie maracuja (dacă nu găsiți, un nectar tutti frutti poate înlocui)
3 linguriţe oţet mere
2 linguriţe miere
6 linguriţe ulei rapiţă
1 ceapa roşie
150 g fructe pădure
150g brânză capră
Sare, piper
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Zahărul se caramelizează la foc destul de iute până devine maroniu şi se adaugă fulgii de ovăz şi rozmarinul. Se amestecă cu o lingură de lemn până se acoperă bine cu caramel. Se împrăştie pe tava pregatită şi se lasă să se răcească în aşa fel încât să nu formeze grămăjoare.
Dressingul: amestecăm smoothie cu oţetul şi o linguriţă de miere. Adăugăm treptat uleiul şi asezonăm cu sare, piper şi restul de miere.
Tăiem ceapa rondele. Spălăm şi uscăm fructele. Amestecăm mixul de salată cu ceapa, fructele şi dressingul.
Aşezăm salata pe farfurie şi completăm cu brânza de capră. Deasupra se presară restul de fructe şi fulgi de ovăz caramelizaţi.