Ensalada de Pallares, deliciul peruvian cu fasole

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ensalada de Pallares, o salată tradițională peruviană, este un exemplu strălucit al bogăției și diversității bucătăriei sud-americane. Această salată se distinge prin utilizarea boabelor de pallares, sau boabe de Lima (un soi local de fasole), care sunt originare din America de Sud și au o istorie profundă în alimentația popoarelor indigene.

Ensalada de Pallares are rădăcini adânci în istoria culinară peruană, fasolea din acest soi fiind cultivată și consumată în regiune de mii de ani. Această leguminoasă, cunoscută și sub numele de boabe de Lima, a fost o componentă esențială în dieta incașilor și a altor culturi pre-columbiene.

Pe măsură ce bucătăria peruviană s-a dezvoltat și a evoluat, Ensalada de Pallares a devenit un fel de mâncare popular, apreciat pentru gustul său unic și calitățile nutritive. Această salată este adesea asociată cu mese festive și este considerată un preparat rafinat, datorită texturii bogate și aromei delicate a boabelor de pallares.


Ingrediente:
Boabe de Pallares – mari, de culoare verde deschis, cu o textură cremoasă când sunt gătite.
Ceapă roșie – tăiată mărunt.
Ardei gras – fie roșu, fie verde.
Roșii cherry sau roșii obișnuite.
Coriandru verde – tocat mărunt, oferind o aromă proaspătă.
Suc de lime – esențial pentru dressing, adăugând aciditate și prospețime.
Ulei de măsline extravirgin – pentru a uni toate aromele.
Sare și piper – pentru condimentare.


Pentru a prepara Ensalada de Pallares, boabele sunt înmuiate peste noapte și apoi fierte până când devin moi, dar încă al dente. După ce sunt gătite, se lasă să se răcească, păstrând o textură fermă.

Într-un bol mare, boabele răcite sunt amestecate cu ceapa roșie, ardeii, roșiile și coriandrul tocat. Dressing-ul se face dintr-o combinație de suc de lime, ulei de măsline, sare și piper, care este apoi turnat peste salată și amestecat bine.

rețetă culeasă de
Cosmin Dragomir
foto: dreamstime


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin