French Mix cu anchoa, năut şi măsline Kalamata
Prietenul nostru Cristian Mărgărit de la Getfit.ro ne bucură din nou simțurile cu această salată, i-am putea spune, pan-mediteraneeană. Măslinele Kalamata sunt grecești, năutul e mare vedetă mare în tot estul Mediteranei iar anchoa există pe această lume pentru că o iubesc italienii. Dar să vedem cum se face!
Ingrediente
100g
French Mix
Ingrediente:
50g French Mix (spănăcel, rucola, baby Batavia și valeriană) de la Eisberg
50g anchoa
75g năut (recomandăm năutul gata fiert din conservele Daucy)
O mână de măsline Kalamata
Câteva roșii cherry
Un cățel de usturoi
O legătură de pătrunjel
Ulei extravirgin de măsline (recomandăm uleiul Monini)
Zeama de la o jumătate de lămâie
Puțin piper proaspăt
Frunzele de salată se amestecă delicat cu năutul (bine scurs), măslinele, roșiile cherry tăiate în jumătate și bucățile de anchoa. Pentru că acesta din urmă e un produs foarte sărat, nu mai puneți sare în salată. Pentru dressing, amestecați două linguri de ulei de măsline extravirgin cu cățelul de usturoi (mărunțit) și cu zeama de lămâie. La final, presărați frunzele de pătrunjel tocate și piper după gust.