Insalada Rustica - Salată rustică cu mozarella și ciabatta

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Nu știm alții cum sunt, însă noi suntem recunoscători pentru schimbul intercultural gastronomic, dătător de arome, gusturi și preparate delicioase. Și dacă e să mulțumim vreunei culturi pentru bogăția culinară cu care ne-a răsfățat de-a lungul timpului, am spune Moltissime grazie, Italia! pentru rețetele sale diverse, remarcabil de simple ca metodă de preparare, dar sofisticate din perspectiva gustului. Rețetele de paste și pizza cu SOS DE ROȘII (NU ketchup!) le păstrăm pentru zilele mai răcoroase, vara nimic nu merge mai bine ca Insalada Rustica, cu mozzarella și ciabatta. Bine, fie, acceptăm și un pahar de vin alb, sec și rece, lângă...

Așa cum îi spune și numele, această salată rustică presupune un amestec aromat de ingrediente dulci și sărate, un contrast între legume și mozzarella, stropite cu o vinegretă ușoară de vară.

Timp de preparare – 20 minute

Porții – 2

Ce vă trebuie pentru Insalada Rustica

  • 250 g mozzarella
  • 250 g roșii prunișoare
  • un mix Eisberg (poate fi și rucola, sau spănăcel)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 Linguriță de oregano măcinat
  • 30 g măsline negre
  • 30 g capere
  • un castravete
  • busuoic proaspăt
  • 10 ml oțet balsamic
  • 100g de pâine tip ciabatta
  • o ceapă roșie
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust (dacă măslinele sunt sărate, puneți mai puțină sare - sau deloc)

Cum se face

  • Preîncălzim cuptorul la 200˚C și lăsăm la fiert înăuntru o crăticioară cu 200 ml apă. După ce am tăiat ceapa roșie solzișori, o adăugăm într-io strecurătoare pe care o punem deasupra apei calde. Acest tratament termic elimină aciditatea din ceapa crudă și o face mai puțin aspră pentru consum. Evident, dacă vă place mai iute, lăsați ceapa cum e.
  • Transferăm ceapa într-un bol peste care adăugăm oțetul balsamic și le lăsăm să se odihnească împreună.
  • Între timp, rupem ciabatta în bucăți cât pentru o-mbucătură și aranjăm bucățile într-o tavă de copt. Stropim generos bucățile obținute cu ulei de măsline, sare, piper și oregano. Introducem tava în cuptor pentru 15 minute sau până când ciabatta devine aurie și crocantă.
  • Separat, feliem legumele rămase – roșiile prunișoare, caperele, măslinele și castravetele, pe care le amestecăm delicat cu ceapa scursă de oțet (nu aruncați sosul în care s-a odihnit ceapa, acesta va fi vinegreta salatei).
  • Curățăm usturoiul și tocați-l mărunt peste vinegretă, completăm cu oregano, sare și piper după gust.
  • Împrietenim legumele cu bucățile de ciabatta, adăugăm vinegreta și potrivim bucățile de mozzarella.

Avem, așadar, o altfel de rețetă pentru dolce vita. Cum se servește...? IMEDIAT ȘI CU POFTĂ!

Buon appetito!


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin