Miracol thailandez: Wellness Mix cu papaya, morcovi şi ridichi

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Fructele mari de papaya, de obicei vândute în jumătăți, sunt cele mai indicate pentru salate. Se pare că se coc mai repede decât cele mai mici. Pulpa lor este mai dulce. Dezavantajul este evident însă, atunci când îți dai seama că îți ocupă un întreg raft în frigider. Așa că luăm ce papaya găsim la magazin și ne punem pe făcut o salată thailandeză simplă și exotică, gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente pentru 4 porții

 

12 ridichi

3 morcovi medii

350g papaya coaptă

12 tulpini stufoase de coriandru

micro plante, coriandru, 2 mâini de mentă

o mână de frunze de busuioc proaspete

100g de salată Eisberg

 

Pentru dressing:

3 lingurițe de zahăr de palmier

2 linguri de oțet de orez

1 lime copt

2 tulpini de lemongrass

3 lingurițe de sos de pește

Preparați dressing-ul: pisați/fărâmițați zahărul de palmier într-un bol mic și turnați peste oțetul de orez. Tăiați lime-ul în două și stoarceți-l – îmi place să îl rostogolesc pe suprafața de lucru, apăsându-l ferm, metodă pe care o practic și înainte de a-l tăia, obțineți mai mult suc în acest fel – apoi adăugați sucul în zahăr și oțet. Amestecați până când zahărul se dizolvă.

Așezați tulpinile de lemongrass pe un fund de tocat, apoi presați-le ferm cu un făcăleț pentru a zdrobi capătul acestora. Puneți-le în dressing, adăugați sosul de pește și lăsați preparatul timp de 30 de minute. Puneți ridichile într-un castron de apă cu gheață.

Curățați sau cojiți morcovii, apoi folosiți un aparat de ras legume pentru a obține fâșii lungi și subțiri. Adăugați-le peste ridichi. Cu puțin timp înainte de a servi, după ce ridichile și morcovii au stat 20 de minute în apă cu gheață și dressingul este bine infuzat, curățați papaya și aruncați semințele și fibrele. Fructele se taie în bucăți groase de dimensiunea unei ștampile și se pun într-un bol mare.Alegeți frunzele din coriandru și adăugați-le peste papaya împreună cu micro-ierburile (frunze și tulpini) și frunzele întregi de busuioc. Scurgeți ridichiile și tăiați-le subțire pe lungime. Scurgeți și uscați morcovii apoi aruncați-i împreună cu ridichiile peste papaya și ierburi. Înlăturați tulpinile de lemongrass și turnați dressingul peste papaya înainte de a amesteca ușor ingredientele.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin