Pepene cu rucola și parmezan
Evident că vara, când pepenii abundă pe tarabe, nu prea ne trece prin cap că i-am putea combina întro salată, că prea-s buni și așa, răciți.
În sezonul rece însă, când pepenele e o delicatesă de import și pe care nici n-o găsești tot timpul, peste tot, merită să-ți completezi cravingul de iarnă într-o salată simplă - și absolut minunată - cu care să epatezi și restul familiei, prieteni sau cineva care merită entuziasmul ăsta!
Pentru patru persoane îți trebuie, așadar:
- o pungă de Rucola din gama Gourmet
- 1 pepene verde (cam 200g de porție)
- 80 g de parmezan
- Un plic de dressing Eisberg Balsamico
- 7-8 linguri de ulei extravirgin de măsline
sare și piper (musai proaspăt râșnit)
Cum faci salata:
Se curăţă pepenele, se taie cuburi potrivite sau triunghiuri (fiind foarte decorative).
Se amestecă dressingul, sarea, piperul şi uleiul de măsline şi se stropeşte cu această vinegretă salata de rucola, apoi se aranjează pe o farfurie de supă.
Deasupra se pun bucăţile de pepene, iar cu o răzătoare sau mandolină se desprind felii subţiri de parmezan care se dispun pe salată, apoi se presară cu piper din râşniţă.
...ne vei mulțumi după aceea pentru această combinație.
Iar noi îi vom mulțumi lui Jakob pentru că ne-a creat-o!