Perfectul simplu - rucola cu parmezan și anșoa

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

O gustare sau o garnitură savuroasă pentru o friptură, de exemplu, combinația de rucola și parmezan poate da gust oricărei rețete. Pentru și mai multă savoare am adăugat roșii cherry și anșoa (un fel de hamsii marinate, foarte sărate dar și foarte gustoase). Încă din vremea Imperiului Roman erau folosite ca bază pentru sosuri și ca... afrodisiac, la fel ca rucola. Vom stropi salata cu oțet balsamic, dar nu va mai fi nevoie de ulei, având deja suficiente grăsimi.

Aceste ingrediente au toate un puternic gust "umami" (gustul savuros, dat în special de glutamat, aici dintr-o sursă naturală). Sunt foarte utile pentru cine a renunțat la junk food sau alte alimente cu potențiatori de aromă.

Rucola este bogată și în vitamina K, magneziu, antioxidanți.

Rețeta:

  • rucola
  • 15-20g de parmezan fâșii (sau ras)
  • 2-3 bucăți de anchois (sunt foarte sărate, vor fi suficiente)
  • 2-3 roșii cherry
  • poate fi asezonată cu un strop de oțet balsamic

Este o salată care aduce proteine, grăsimi și fibre, cu foarte puțini carbohidrați, fiind o variantă în dietele low-carb sau chiar "keto" dacă adăugăm și un ulei de calitate.

Logo Facebook Logo Instagram