Piept de pui cu Wellness Mix şi sos de arahide
Pentru că de ce să fie foarte bun, dacă poate fi extraordinar?
De ce să te mulțumești cu enorm, dacă poți avea totul?
Până când ne va satisface ceva ce nu e perfect?
Iată ceva perfect.
500 ml supă clară de pui
1 1/2 limetă zeama stoarsă
3 buc. anason stelat
400 g filet de piept de pasăre
1 pungă de Wellness Mix
1 ceapă roşie
1 morcov
10 g ghimbir ras
Sare
Piper
Zahăr
3 linguri ulei de susan
2 linguri ulei de măsline
100 g unt de arahide (cremă)
50 ml sos chili dulce (asiatic)
câteva frunze de mentă și coriandru
Ingrediente
140g
Wellness Mix
Mod de preparare:
Supa clară de pui, zeama de la 1 limetă şi anasonul stelat se dau în clocot. Pieptul de pasăre, spălat şi uscat se adaugă în supă, se fierbe cca 20 minute la foc mic.
Se curăţă şi spală ceapa şi morcovul, ceapa se taie în rondele subţiri, morcovul se taie de-a lungul cu un cuţit econom în fâşii foarte subţiri.
Restul de zeamă de limetă, ghimbirul, sarea, piperul, 1 priză zahăr, 2 linguri ulei de susan şi uleiul de măsline se amestecă într-un castron.
Se scot filet-urile de piept de pui din supă, se scurg.
Se curăţă de pieliţă, se taie carnea în tranşe de circa 1 cm grosime.
Se amestecă untul de arahide, sosul Chili, restul de ulei de susan şi circa 50-80 ml din supa de pasăre. Sosul trebuie să aibă o consistenţă omogenă.
Bucăţile de pui, salata, rondelele de ceapă, fâşiile de morcov se împart pe farfurii.
Se stropeşte cu dressingul.
Se ornează cu frunze de mentă și coriandru.