Rucola cu mușchiuleț și mere

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Aproape că ne-am obișnuit ca în colecția noastră de rețete cu frunze proaspete de salată să propunem combinații contraintuitive, neobișnuite ideii generale de „salată” la români - adică ceva frunze amestecate cu ceva legume, ulei, oțet și sare și asta e. 

Cu ingrediente pe care aproape întotdeauna le ai la îndemână poți crea - iar acesta este încă un merit al frunzelor de salată - adevărate spectacole în farfurie. 

Iată un exemplu - creația lui chef Ștefan Popescu în care banalul măr și banalul mezel din frigider, banalele nuci și banala rucola, combinate, provoacă mirare, în cel mai bun, entuziasmant și gustos sens al cuvântului! 

Ce vă trebuie pentru două porții:
- două mere frumoase (în rețetă s-au folosit mere din soiul Golden Delicious - dar, desigur, puteți folosi ce măr vă place)
- 100-150g de mezel din carne de porc crud-uscată (în rețetă s-a folosit mușchiuleț afumat, dar, din nou, puteți folosi ce vă place sau ce aveți, de la salam de Sibiu la prosciutto crudo)
- 160-200 de grame de rucola
- miez de nucă (puteți înlocui cu nuci caju, migdale sau alte nuci care vă plac), cam 60g
- microplante (pentru decor și pentru valoarea lor nutritivă - în rețetă s-a folosit busuioc roșu)
- un plic de dressing Oriental de la Tokaj
- două linguri de ulei de măsline
- puțină sare
- praf de scorțișoară sau de chili / boia

Asamblarea salatei se face ca-n poză sau cum vă vine mai ușor - merele se curăță de cotor și se taie în rondele subțiri și, cu aceste felii, se formează „patul” salatei pe farfurie.
Rucola se spală (dacă nu ați cumpărat Rucola Green Gourmet de la Eisberg, care e gata spălată), se usucă și se amestecă ușor cu sarea și cu uleiul de măsline. Se așază pe patul de mere și se înconjoară cu feliile de mezel.
La final, se presară miezul de nucă, se pune puțin dressing Oriental și se presară și condimentul.
Condimentul final ales e foarte important pentru „vibrația” pe care vreți să o dați salatei. Dacă o vreți mai fructată, puneți (ca în rețetă) scorțișoară, deoarece combinația măr-scorțișoară va domina gustul. Dacă vreți să accentuați prezența cărnii, alegeți un condiment asociat cu carnea (chili, piper cayenne, boia afumată etc.).

Poftă bună!Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin