Rucola cu piept de rață afumat și dovlecel
Proverbul zice că o minune durează trei zile.
Chef Vasile Nicolae ne arată cum o minune se face în 10 minute, iar amintirea ei durează până la următoarea minune pe care o poți face, simplu și rapid, în bucătăria ta.
Pentru două porții din această combinație măiastră ai nevoie de
- O pungă de rucola de la Eisberg (fie gama Gourmet, care e gata spălată, fie gama Green Garden, care trebuie spălată și lăsată la scurs în prealabil);
- 100g piept de rață afumat (puteți folosi și alt tip de mușchi afumat, dar rața oferă o savoare aparte produsului finit)
- un dovlecel de mărime medie (puteți folosi și zucchini)
- piure de trufe (găsiți în supermarketuri)
- ceapă roșie murată
- puțin parmezan (fulgi sau dat prin răzătoare)
- două linguri de oțet de mere
- microplante (amarant sau busuioc roșu, de preferință)
- un plic de dressing cu piure de gutui Eisberg
Cum se asamblează salata:
Dovlecelul se feliază și se trage două-trei minute la tigaie, cu puțin ulei de măsline, sare și piper.
Dați dovlecelul deoparte și, în aceeași tigaie, turnați oțetul de mere - când acesta fierbe, opăriți un minut ceapa roșie, tăiată julienne sau discuri. Puneți și ceapa deoparte. De asemenea, dacă nu vreți să miroasă a ceapă și oțet în bucătărie, găsiți ceapă marinată în comerț.
Într-un bol, frunzele de rucola se amestecă delicat cu piureul de trufe și cu dressingul din piure de gutui.
Pieptul de rață se feliază subțire și se aranjează pe farfurie alternativ cu feliile de dovlecel (ca-n poză).
Se așază rucola amestecată cu trufe și dressing de gutui pe patul de dovlecei și rață afumată.Peste rucola presărați fulgii de parmezan, câteva microplante și ceapa roșie opărită.
E, cum spuneam, o minune. Poftă și pofte!