Salată de avocado şi tomate pe pat de iceberg

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Am o prietenă care și-a pus pe profilul de Facebook, la statutul conjugal, „married to an Avocado tree”.
Am o altă prietenă care pune pe Facebook articole de prin reviste din Străinezia care zic să nu pui gura pe avocado, că doamne-ferește.

Ce e clar pentru mine e că avocado este Al-Doilea-Mare-Fruct-al-Pasiunii (după cel care chiar se numește „fructul pasiunii”, desigur), pentru că nu te poate lăsa indiferent. Îl adori sau nu-l suferi. Atâta de mare personalitate are!

Ei bine, rețeta de mai jos e documentul final al Tratatului de Pace între iubitorii și detractorii fructului avocado. Pentru că nu are cum să nu-i placă, fie și unui detractor!

Așadar, cantităţi pentru 4 persoane

50 g seminţe de pin
300 g Salată eisberg și rucola
1 kg roșii
2 lămâi
2 avocado
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
Sare
Piper
1 legătură pătrunjel

Ingrediente

200g

Eisberg

100g

Rucola

Mod de preparare:

Seminţele de pin se prăjesc în tigaie fără grăsime, se lasă să se răcească. 

Desfaceți pungile de iceberg și rucola și așezați-le unoform pe un platou.


Se spală tomatele, se taie rondele. Se spală lămâia sub jet de apă fierbinte, se rade coaja, se stoarce de zeamă. Se taie fiecare avocado în două, se scot sâmburii. Miezul de avocado se taie în segmente, se amestecă cu 2 linguri de zeamă de lămâie.

Bucăţile de tomate şi de avocado se dispun pe salata rucola. Restul de zeamă de lămâie, zahărul, sarea şi piperul se amestecă bine şi se toarnă peste salată.
Se spală pătrunjelul, se scutură bine, se desprind frunzele, se taie grosier. Apoi se amestecă cu coaja rasă de lămâie şi seminţele de pin şi se presară peste salată.

_MG_0734

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin