Salată amăruie - dar cu miere

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Cum să fie amăruie și să aibă miere în componență? Ei bine, Chef Vasi a făcut asta posibil, când a pregătit la Templul salatelor o combinație inspirată de gusturile Orientului Mijlociu, căreia i-a dat un „finish” occidental.

Cu gusturile sale, de la soia Extremului Orient la portocalele Mediteranei, această salată reface, prin aromele sale, Drumul Mătăsii, o explorare armonioasă și catifelată a texturilor răsăritene. 

Ce vă trebuie pentru o porție de salată amăruie:

- un mix de salate Eisberg amărui (care să conțină radicchio i/sau endivia - Pikans Mix, de pildă) - 60g
- două curmale (confiate)
- 10-20ml suc natural de portocale (zeama de la o jumătate de portocală)
- 5g fulgi de migdale
- 120g brânză de capră
- 30 ml sos de soia
- o linguriță de miere
- un plic de dressing Yoghurt de la Eisberg

Cum se asamblează salata:

Sosul de soia se amestecă împreună cu dressingul Yoghurt și cu sucul de portocale.
Fulgii de migdale se usucă la cuptor sau, dacă nu e timp, se trag două-trei minute într-o tigaie încinsă.
Mixul de salată se amestescă delicat cu dressingul și cu fulgii de migdale și se așază ca un pat pe farfurie sau în bol.
Brânza de capră, feliată, cuburi sau cum vă place (și de care vă place), se pune pe (sau lângă) acest pat, iar peste întreaga compoziție se toarnă, delicat, o linguriță de miere. GATA!

10 minute de efort pentru o salară cel puțin memorabilă.

POFTĂ BUNĂ!

Logo Facebook Logo Instagram