Salata Caesar cu anchoa
Porție pentru două persoane:
Salata:
- o pungă de Eisberg Mix Roman
- 100g parmezan
- trei felii de pâine
- un cățel de usturoi
- verdeață (pătrunjel verde, arpagic)
- 150g bacon
- o lingură de unt
- sare, piper
Dressing:
- 2 bucăți file de anchoa
- o lămâie
- un gălbenuș de ou
- două linguri de sos Worchester
- o linguriță de zahăr
- 6 linguri de ulei extravirging de măsline
- puțină sare, piper
Parmezanul se rade fin. Evident, dacă ați luat gata ras, nu e cazul:)
Pâinea toast se taie cubuleţe, usturoiul şi verdeaţa se toacă mărunt.
Baconul se taie fâşii, se prăjeşte şi se ţine la cald.
În tigaia în care s-a prăjit baconul se topeşte untul şi se prăjesc apoi cuburile de pâine. Se adaugă sare, piper, verdeaţa tocată şi usturoiul, se menţine la cald. Fileurile de anşoa se taie mărunt. Se stoarce lămâia.
Gălbenuşul se bate cu telul şi se adaugă sucul de lămâie, sosul Worcestershire, puţin zahăr, sare şi piper. Apoi se adaugă uleiul, amestecând continuu până se obţine un sos bine legat. Se adaugă fileurile de anşoa şi se asezonează sosul.
Se amestecă salata cu sosul, apoi se presară deasupra cubuleţele de bacon, cele de pâine şi parmezanul ras.