Salată în tropicul crabului

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Așa deci, vrei să schimbi rutina comandatului prin aplicație de ciorbă de burtă și mămăligă cu tochitură, cu ceva mai exotic. Nu, nu vorbim de gulaș și paste (nu că am avea ceva cu ele), ci de niște rețete care chiar sunt mai ieșite din comun. Bonus, ceva să poți face acasă, micșorând gaura neagră din portofel.

Salata țărănească cu crab și portocale roșii nu e o rețetă imposibil de complicată - sau de scumpă. Privește-o ca și cum ai vrea să-ți impresionezi prietenii sau partenerul ori partenera, dar cu un minim de efort. Te imaginezi deja vorbind pompos despre o "rețetă inter-culturală ce introduce crabul într-o rețetă de origine mexicană cu hominy"?

Stai liniștit, ingredientele le-am ales astfel încât să le poți găsi măcar în magazinele mari. Hai să le luăm pe rând:

*ingrediente*

Pentru compoziția salatei

 - o pungă de mixEisberg „Din Grădină” sau „Țărănească”

- un avocado copt

- o portocală (preferabil, roșie) de talie medie

- 50g porumb alb hoiny (porumb dulce din conservă, dacă nu găsiți alb)

- 150g carne de crab (puneți cocktail de fructe de mare sau muslitos, dacă nu găsiți crab)


Pentru dressing

 - maioneză 30g

- muștar de dijon 30g

- miere - o lingură

- sucul de la o jumătate de lămâie


Salata:

Se toarnă mai întâi patul de salată Țărănească, cu salată romaine, praz și ridichi. Peste, adăugăm portocala roșie și avocado, ambele tăiate în felii. Pe cât de subțiri pe cât preferi. După ce adăugăm și porumbul alb hominy, trecem la crab. După ce e spălat și tăiat în bucățele, e aruncat într-o tigaie încinsă cu foarte puțin ulei, doi căței de usturoi și o crenguță de rozmarin. Îl prăjim atent timp de câteva minute până e gata.

Nu-i obligatoriu, dar este un opțional bun dacă alegi să presari în salată, după ce pui bucățile de crab, niște coriandru cu o ceapă verde tăiată în bucățele.

Dressing:

Începem cu 3 linguri de maioneză pe care le aruncăm într-un castron. Continuăm cu 1 lingură de muștar Dijon, 1 lingură de miere și încă 1 cu suc de lămâie. La final, presărăm și puțin chimion, împreună cu sare și piper după gust, după care le amestecăm până se omogenizează.

Toarnă dressingul peste salată și cam asta a fost. Ai o salată ce combină rețete și ingrediente din celălalt colț al lumii preparată într-un timp și preț rezonabile. În loc de crab poți încerca cu cod sau creveți, e o chestiune de gust până la urmă. Poftă mare și scrie-ne dacă ți-a plăcut și cu ce altceva crezi că ar mai putea fi înlocuit crabul pe pagina noastră de facebook.

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin