Salată cu năut și quinoa

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

O combinație devenită clasic-chic, prin ingredientele exotice: năutul și quinoa. Folosim ca bază un "french mix", cu fetică (valerianella), rucola, baby spanac, baby batavia. Conservele de năut și quinoa sunt gata de consum, nu necesită alte preparări. Din gama de sosuri de la Eisberg putem alege mixul oriental (vinaigrette), cu oțet din vin de Tokaj și chimion.

Năutul este o sursă bună de proteine vegetale și fibre, popular la noi în ultimii ani datorită bucătăriilor din Orientul Mijlociu: libaneză, siriană, israeliană.

Quinoa, o pseudocereală sud-americană, este mult lăudată pentru un aport mai mare de fibre și proteine față de cerealele cu care suntem obișnuiți (grâu, orez, porumb).

Combinația celor două formează o proteină completă și are un indice glicemic redus, în special grație aportului mare de fibre.

Ingrediente:

  • Mix de salată (French mix sau Fitness mix)
  • năut (150g din conservă sau înmuiat cu o seară înainte și fiert cca 2 ore)
  • quinoa (150g)
  • Dressing Eisberg Oriental, cu oțet din vin de Tokaj

Nu este nevoie de sare, conservele au o cantitate suficientă.

Mod de preparare: punem ingredientele într-un castron, le amestecăm (sau nu) și este gata. Foarte rapidă, gustoasă și sănătoasă.

La eterna întrebare: "ajută la slăbire" se răspunde tot cu un etern "depinde cât mănânci". Pentru acest obiectiv ar fi recomandată o cantitate mai mare de năut și una mai redusă de quinoa. Uleiul din dressing trebuie să fie doar strictul necesar.Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin