Salată cu sparanghel prăjit și ciuperci
Sună pretențios - poate și pentru că sparanghelul nu e o legumă de „fiecare zi”, însă vei vedea mai jos nu doar că e extrem de simplu, ci și rapid. Pentru că, de fapt, ingredientele de bază în orice salată sunt prospețimea și inspirația.
Uite ce-ți trebuie pentru salata asta:
- două pungi de mix Eisberg (pot fi diferite, ideea e să ai varietate de frunze proaspete)
- 4 ciuperci Champignon mari (sau mai multe, mai mici)
- o legătură de sparanghel
- 4 roșii medii sau 12 roșii cherry
- o ceapă roșie
- un cățel de usturoi
- Yoghurt Dressing sau ingrediente pentru un dressing (ulei de măsline, oțet balsamic, ierburi aromate, iaurt)
- parmezan ras (cam 50g)
sare și piper după gust
Cele două mixuri Eisberg și se pun într-un bol mare de salată.
De la sparanghel se taie partea lemnoasă și se spală.
Se încinge ceva ulei de măsline în tigaie. Se adaugă ceapa tăiată cubulețe, se prăjește puțin, apoi se adaugă sparanghelul și se prăjește.
Tomatele se spală, se taie în jumătăți, se adaugă la salată în bol.
Din ulei de măsline, balsamico, muștar, iaurt, ierburile preferate, sare și piper, se face un dressing. Ca alternativă puteți folosi la această combinație Yoghurt Dressing sau dressingul Balsamico de Tokaj.
Când sparanghelul a prins deja culoare, se adaugă ciupercile tăiate cuburi, se prăjesc și ele. Se condimentează cu sare, piper și usturoi. La sfârșit se asezonează cu parmezan proaspăt ras.
La frunzele de salată se adaugă tomatele, apoi legumele prăjite și ușor răcite. La final se amestecă cu dressing-ul și se servește imediat.