Salată de cous-cous cu vinete și zucchini
Nu trebuie să fii absolvent al Academiei de Salatistică să poți prepara această salată, ideală pentru vremurile caniculare.
Îți trebuie așa:
1 pungă de Lollo Mix
1 plic de dressing Oriental de la Tokaji
1 vânătă bine coaptă, mai mică
50 grame de cous-cous
1 linguriță de chimen
Ulei de măsline
Sare și piper după gust
Cum faci salata:
Într-o tigaie, prăjești chimenul în ulei de măsline două minute, adaugi vânăta tăiată cubulețe și dovlecelul zucchini, tăiat discuri și le prăjești 6-7 minute, iar la final adaugi puțin piper măcinat. Scoți legumele din tigaie cu o paletă și le lași deoparte, la răcit.
În aceeași tigaie, fără să o speli, pui cous-cous, peste care torni apă fiartă și încă o lingură de ulei de măsline. Acoperi și o lași deoparte 10-12 minute. După ce s-a înmuiat, scoți cous-cousul și-l lași la scurs și răcit încă 5 minute.
Pe platoul de salată întinzi frunzele din Lollo Mix, peste care aranjezi cubulețele de vinete și cous-cousul scurs de apă în prealabil.
Torni la final conținutul de dressing Oriental de Tokaji și gata!
Vezi ce simplu e?