Salata de creveți cu avocado

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Creația de mai jos îi aparține prietenului Madamei de Frisée, expertul în nutriție Cristian Mărgărit, care, înainte de-a ne da rețeta asta s-o fi gândit: „ce să fac să fie și bun de dat pe spate, și sexy-exotic-modern-urban, și cu toate cele necesare pentru un prânz întreg? 

Și i-a ieșit asta, pentru patru persoane:

- 250g salată Iceberg (sau alt mix)

- 200g de creveti

- un avocado

- usturoi

- coriandru

- boia dulce

- 50g ardei roșu

- o lingură de porumb 

- o lingură de mazăre

- ulei de măsline

- dressing Vinaigrette de la Eisberg

Creveții se trag la foc iute 3-4 minute într-o tiigaie cu ulei de măsline în care ați încins un pic înainte doi căței de usturoi și câteva boabe de coriandru.

Avocado se taie cubulețe, la fel și ardeiul roșu, se pun într-un castron împreună cu mazărea și boabele de porumb. Presărați peste acest amestec o linguriță de boia - dulce sau iute, după gust. Se varsă dressingul Vinaigrette și se lasă cinci minute așa. 

Se desfac pungile de mix Eisberg și se formează patul pe care se așază creveții (ceva mai răciți între timp). Se toarnă peste compoziția din castron, se mai adaugă sare, piper și ulei de măsline după gust, precum și un vârf de boia.

Se servește cu un pahar de vin alb sau rose, sec.  Dar asta nu e de la Cristian Mărgărit, deși sigur va fi de acord cu noi! ;)

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin