Salată de fructe pe pat de rucola
Poate visezi vara asta la o escapadă în Spania, pe faleza Valenciei, stând pe terasa unui restaurant în bataia brizei. Sau, poate, în cealaltă parte a peninsulei, pe o terasă din Lisabona, mâncând o salată de avocado, mango și rucola.
Însă, cum perioada asta e una complicate, dacă nu putem merge noi în peninsula Iberică, aducem peninsula Iberică la noi în bucătărie.
O să ai nevoie de următoarele:
Rucola
Avocado
Mango
Struguri
Lămâie
Ulei extra-virgin de măsline
Opțional:
Nuci
Miere
brânză de capră
Cum asamblezi salata:
Așezăm mai întâi patul de rucola. După, putem să ne apucăm de fructe. Metoda cea mai întâlnită este de a tăia mangoul și avocadoul felii, iar strugurii secționați pe jumătate. Poți ține strugurii și întregi, ori avocadul și mangoul în bucăți mai mari sau mai mici - depinde de preferințele tale.
Le amestecăm și turnăm peste ele o vinegretă din uleiul de măsline și lămâie. Sau, desigur, poți încerca dressingul de gutui Eisberg, pe care-l găsești la supermarket, lângă mixurile noastre de salată.
Hakuna matata, ai terminat și poți să te bucuri de salata ta de vară!
Acum, dacă vrei și un gust ceva mai special, toarnă peste ele niște brânză de capră, un pumn de nuci și niscaiva miere. O să vezi că nu degeaba spun un gust „special”. Și, desigur, pune alături un Porto, un Lacrima lui Ovidiu sau alt vin dulce!