Salată de spaghete

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Combinația dintre frunzele de salată și paste există de secole, nu reinventăm roata aici. Nici măcar ideea de „insalada con pasti” nu e o noutate, ține de proporția dintre frunzele proaspete și pastele răcite. 

Ce face însă rețeta asta specială e prezența celor două tipuri de tomate - roșii cherry proaspete și uscate, conservate în ulei - și secretul răcirii pastelor. E o rețetă cu secrete!

Ce trebuie, așadar, pentru o porție de patru persoane:

300g spaghete

1 borcan de roșii uscate, conservate în ulei

12 roșii cherry

400g frunze de salată (ideal rucola, dar poate foarte bine fi făcută cu spănăcel sau cu fetică)

200g parmezan proaspăt 

50g semințe de pin

o linguriță de muștar

Oțet, ulei de măsline, sare și piper


Spaghetele se rup de două ori și se fierb în apă sărată conform indicațiilor de pe ambalaj.

În timp ce fierb spaghetele, se taie tomatele în bucăți mici. Împreună cu uleiul din borcan plus ulei de măsline, balsamico, sare și  piper, se pun într-un bol mare de salată.

Spaghetele se scurg de apă și se adaugă încă fierbinți în dressing. Se amestecă mereu și se lasă să se răcească. Poate fi necesar să se mai adauge oțet și ulei, fiindcă spaghetele absorb dressing-ul. Ele trebuie să plutească în dressing când sunt reci.

Înainte de servire se rade grosier parmezanul și se adaugă la spaghete.

Rucola se rupe în bucăți mai mici, apoi se adaugă la spaghete.  

Se prăjesc semințele de pin, se adaugă de asemenea și se amestecă totul cu grijă. Se servește imediat.

Logo Facebook Logo Instagram