Salată de urechi de lemn (neapărat) cu Spănăcel sau French Mix

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Urechile de lemn, și în general, preparatele asiatice, au câștigat în ultimii ani tot mai mult teren și popularitate în gastronomia autohtonă. Pe celebrele ciuperci cu denumire bizară le recomandă nu doar gustul, ci și conținutul bogat de fier, calciu, fibre și antioxidanți, ceea ce le face potrivite pentru consum cu precădere în sezonul rece.

Știți că misiunea noastră este să vă arătăm că o salată e bună oricând, iar o salată bună la vremea ei face cât 100 de fripturi, cam cum e salata de azi -  cu urechi de lemn și atingeri delicate de French mix sau de spănăcel - un deliciu pentru papile, dar și pentru organism.

Timp de preparare – o oră

Dificultate - Scăzută

Porții - patru

Ingrediente

  • 30 g ciuperci urechi de lemn (ne raportăm la cantitate înainte de a hidrata ciupercile)
  • 100 g French Mix din Gama Gourmet
  • o legătură de ceapă verde
  • o ceapă albă mică
  • doi căței de usturoi
  • o linguriță de semințe de susan
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml oțet
  • o jumătate de linguriță de coriandru
  • sare, piper, evident, după gust

 

Metodă de prepare 

  • Într-un bol mare puneți o mână de ciuperci (am menționat cantitatea exactă la ingrediente, dar funcționăm mai bine cu unități de măsură populare ca aceasta de față) peste care adăugați apă fiartă, apoi lăsați la hidratat timp de 15 minute.
  • După ce s-au hidratat, lăsați ciupercile la scurs într-o sită.
  • Între timp pregătiți marinada – într-o tigaie cu puțin ulei adăugați ceapa mică, spălată și tăiată cubulețe în prealabil, lăsați până se rumenește și opriți focul.
  • Completați chiar în tigaie cu oțet, sare, coriandru și usturoiul mărunțit, amestecați bine toate ingredientele.
  • Într-un bol separat, french mixul așteaptă cuminte ciupercile scurse și marinada pregătită să le mângâie.
  • Se amestecă cu patos, și se potrivește de sare și oțet;
  • De dragul artei și al prezentării din farfurie se presară ceapă verde tocată mărunt și semințe de susan, se mânăncă cu poftă, vă spunem din experiență!

 

Sfaturi și recomandări

  • Hidratarea cu apă fiartă este varianta mai rapidă, dacă nu vă presează timpul puteți să folosiți apă rece și să lăsați urechile de lemn la hidratat aproximativ două, trei ore. Să nu aveți compasiune față de cantitatea mică de ciuperci indicată, după hidratare acestea își măresc volumul de zece ori față de starea inițială.
  • Urechile de lemn au în genere un gust neutru și absorb mai multă sare și oțet decât alte ingrediente, așa că vă recomandăm să „potriviți” cu atenție proporțiile.
  • Puteți să trântiți și câteva oleaginoase de dragul jocului de texturi – o să vedeți că pe lângă gustul bun, salata asta e și o metodă de destresare, datorită texturii lor elastice.
  • Sigur că puteți adăuga și un ardei gras roșu dacă insistați să faceți salata mai atractivă din punct de vedere estetic.


foto: shutterstock

Ingrediente


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin