Salată Fitness - combinația lui Cristi Mărgărit

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Nu puțini sunt cei preocupați de dietă și alimentație sănătoasă care ridică din sprâncene sau strâmbă din nas când aud de carne în salate (mai ales de porc). 

Că grăsimi nesănătoase, că mult colesterol, că e carnepur și simplu și așa mai departe - când, de fapt, foarte multe astfel de rezerve se bazează pe prejudecăți și pe tendința (extrem de nesănătoasă pentru oricine) de a generaliza și de a ignora nuanțele. 

Da, o dietă bazată exclusiv sau în mare măsură pe carne, albă sau roșie, e toxică. Da, dacă mănânci în fiecare zi carne o să vezi asta și la cântar.

DAR

Dacă vei consuma ceva de calitate superioară și gătit light - cum e mușchiulețul de porc făcut bine la cuptor, ori pieptul de pui tras la grătar - și cu moderație (o dată, hai, de două ori pe săptămână!), carnea își va face treaba aia bună la calorii și aportul de nutrienți și, mai mult, va satisface cu gustul acela care pe unii îi cam face dependenți:)

Iar dacă vei combina carnea într-o salată, e perfect - uite ce-ți propune expertul în nutriție Cristian Mărgărit:

- o pungă de Fitness Mix de la Eisberg (poți folosi și Mix Roman)

- porumb dulce (cam 70-80g)

- 80g piept de pui tras pe grătar de sau mușchiuleț de porc la cuptor, feliat, 

- usturoi, doi căței

- sare, piper - după gust

- dressing Balsamico de la Tokaj sau oțet balsamic

- ulei de măslineCarnea se prepară cît mai light - sous-vide pentru cine are, tras la grătar cu foarte puțină sare (sau deloc), ori preparat la cuptor cu un pic de usturoi și mirodenii, slow-cooking mode. O tăiați felii sau cubulețe, după preferințe.

Mixul de salată se amestecă cu boabele de porumb, se stropesc cu ulei și cu oțet balsamic, se potrivește de sare și piper. 

Carnea se servește alături, nu amestecată cu salata. Aici, de fapt, e și „șmecheria” - proporțiile din farfurie să fie inversate, iar tu să conștientizezi că nu mănânci carne cu ceva salată, ci o salată cu câteva bucățele de carne. Păcălești și pofta, potolești și foamea și ai și nutrienții dintr-o masă copioasă!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin