Salata Niçoise - cu ton, anșoa, fasole verde și ou

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Despre bucătăria franceză s-au scris multe și numai de bine. La capitolul mâncare, francezii sunt olimpici – recunoscuți pentru cele mai rafinate preparate din lume, aceștia au ridicat mâncarea la rang de artă, inventând și dezvoltând tehnici și gusturi elaborate. Pentru francezi mâncarea reprezintă joie de vivre (n.r. Bucuria de a trăi), întrucât gastronomia se află în strânsă legătură cu celelalte aspecte ale vieții cotidiene, precum și cu identitatea culturală. Se spune că în Franța mai întâi mănânci cu ochii, apoi cu gura, motiv pentru care vom ilustra rețeta de salată Niçoise, un preparat franțuzesc popular, originar din Nisa, cu o imagine apetisantă să nu ziceți că nu le facem cinste! Salata Niçoise este o salată mixtă și hrănitoare care îmbină elegant gustul pregnant de pește cu prospețimea și consistența legumelor.

  • Timp de preparare – 25 de minute
  • Porții – 4
  • Dificultate - scăzută

Ingrediente salată 

  • 160 g ton
  • patru ouă fierte
  • 100 g salată verde
  • 100 g păstăi fasole verde
  • 50 g roșii cherry
  • 100 g crutoane
  • 80 g anșoa

Ingrediente dressing 

  • o ceapă mică (roșie sau albă, după preferințe)
  • două lingurițe de muștar
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • piper, după gust
  • 50 ml ulei de măsline
  • legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare 

  • Pentru început opăriți fasolea verde, timp de trei minute, într-o oală mică cu apă clocotită sărată, timp în care puneți și ouăle la fiert (cam cinci minute, astfel încât acestea să nu fie nici prea moi, dar nici prea tari). După gătire, transferați fasolea într-o sită și treceți-o printr-un jet de apă rece, după care o lăsați la scurs.
  • Cât timp fierb ouăle spălați roșiile, ceapa și pătrunjelul.
  • Pentru dressing tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul pe care le amestecăm ulterior într-un bol cu muștarul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și piperul. Dacă doriți să obțineți o textură cremoasă puteți mărunți toate ingredientele cu un blender, altfel le puteți lăsa bine merci și așa.
  • Într-un bol sau într-o farfurie adâncă pentru salată așezăm alandala ingredientele - tonul, salata verde, roșiile, păstăile de fasole, crutoanele (pe care le punem neapărat la final pentru a nu se înmuia) și feliile de anșoa pe care le stropim apoi după bunul plac și gust cu dressing. Asezonăm cu felii de ou fiert și servim. Bon appetit!

Sfaturi și recomandări 

  • Salata Nicoise nu se amestecă, farmecul ei constă tocmai în stratificarea dezordonată a ingredientelor.
  • Poate fi servită fie la prânz, fie la cină, în funcție de consistență, ca aperitiv sau ca fel principal.
  • Dressingul recomandat în rețeta originală este unul simplu, dar v-am propus un tip de dressing care merge de minune cu peștele.
  • Puteți să o reinterpretați cum doriți în funcție de preferințele alimentare.


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin