Salată de sardele cu verdețuri și roșii cherry

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Țara cuceritorilor mărilor și a celui mai bun vin din lume (așa zic somelierii lor, nu noi!) are cu ce se mândri și la capitolul bucătărie. Portugalia, căci despre aceasta este vorba, se laudă cu o gastronomie împletită din două influențe culturale majore – cea latină și cea arabă (maură), astfel că avem de a face cu preparate simple din perspectiva ingrdientelor folosite, dar complexe grație condimentelor exotice pe care le adaugă în mâncăruri. Peste cele două influențe domnește, desigur, tot de are de oferit Oceanul Atlantic. Gastronomia portugheză este caracterizată de fructe de mare, pește (cel mai cunoscut fel de mâncare din bucătăria portugheză este un tip de cod sărat, denumit Bacalhau), dar și carne de porc și vită, precum și de legume, în special de roșii și fasole.

Salata de mai jos însoșește adesea un vin sec sau o bere pe terasele însorite ale Portugaliei. E rapidă și gustoasă:  salată de sardele cu verdețuri și roșii cherry.

  • Timp de preparare – 30 minute
  • Dificultate – Scăzută
  • Porții - 2

De ce avem nevoie?

  • 100 g salată mixtă
  • 100 g rucola (puteți să încercați și spănăcel)
  • 100 g roșii cherry
  • 50 g măsline verzi
  • 150 g sardine marinate
  • ulei de măsline
  • o ceapă medie
  • o linguriță de oregano
  • oțet
  • sare, după gust

Cum o pregătim?

  • Tăiem sardinele în bucăți mici și le stropim cu puțin ulei de măsline și oregano, după care le lăsăm să lege o prietenie.
  • Între timp, într-un bol de dimensiune medie, așternem salata mixtă și rucola peste care adăugăm ceapa curățată și tocată mărunt, roșiile înjumătățite precum și măslinele (pe care fie le lăsăm întregi, fie le  mărunțim).
  • Completăm mixul de legume proaspete cu sardinele care au stat la taclale cu uleiul de măsline și oregano.
  • Potolim aromele cu puțin ulei de măsline și oțet și numai dacă mai este cazul presărăm puțină sare, după gust.

Sardina este un tip de pește plin de aromă care oferă grăsimi sănătoase organismului, susținând totodată sănătatea sistemului cardiovascular. Iar cea mai sănătoasă și gustoasă modalitate de a-l consuma este - fără doar și poate - în salate!

Logo Facebook Logo Instagram