Tabbouleh: o oază de fresh în bucătăria mediteraneană și orientală

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Tabbouleh, o salată plină de viață, răcoritoare și aromatică, și-a câștigat locul de onoare în bucătăriile din întreaga lume. Originară din regiunea Levantului, a câștigat popularitate în țările din Orientul Mijlociu și Mediterana, fiecare cultură adăugându-și propriul twist la acest preparat arhicunoscut.

Istoria Tabbouleh se întinde pe secole, fiind un element constant în bucătăria tradițională a Libanului, Siriei, Palestinei și Iordaniei; această salată este o celebrare a ingredientelor proaspete, fiind un deliciu răcoritor în zilele toride de vară.

Tabbouleh a părăsit granițele regiunii sale natale și a devenit o prezență iubită în bucătăriile internaționale. De la mesele familiare până la meniurile restaurantelor sofisticate, Tabbouleh își face simțită prezența cu culoarea și aroma sa caracteristică.

Ingrediente

Inima salatei Tabbouleh este pătrunjelul verde și proaspăt. Abundent, acesta este acompaniat de mentă, care adaugă prospoeție și revigorează simțurile. Bulgurul constituie fundamentul acestei salate, absorbind aromele ingredientelor și adăugând textură și sațietate la fiecare înghițitură.

Roșiile coapte și zemoase, ceapa verde și castraveții crocanți completează paleta de texturi și arome.

Toate aceste ingrediente se amestecă cu ulei extravirgin de măsline din abundență și suc de lămâie proaspăt stors.

Cum se prepară

Pătrunjelul și menta sunt tocate mărunt, oferind baza verde și aromată a salatei. Bulgurul este hidratat și amestecat cu verdețurile, în timp ce roșiile și castraveții sunt tăiați cubulețe și adăugați la amestec.

O vinegretă simplă, realizată din ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie, sare și piper, este turnată peste salată. Tabbouleh este adesea lăsată să se odihnească pentru a permite aromele să se infuzeze și să se dezvolte, rezultând o salată care este mai mult decât suma părților sale.

Cosmin Dragomir
foto: dreamstime

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin