Salată ucraineană cu sfeclă roșie

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Ucraina, vecina noastră de la nord este fără doar și poate, o țară care le are pe toate – presărată cu munți și râuri, cu ieșire la Marea Neagră, Ucraina nu este doar un paradis geografic natural, ci și unul gastronomic. 

Bucătăria ucraineană este construită în jurul a câtorva ingrediente de bază precum carnea de pui, porc și vită și legume proaspete, printre care punem la loc de cinste cartoful, sfecla și ciupercile. Se zice că un vecin nu este cu adevărat vecinul tău până nu te-a împrumutat cu ceva - ei bine, în cazul mai sus numitei noastre vecine, aceasta ne-a dăruit mai multe rețete delicioase. Amintim doar borșul de sfeclă (despre care o să vorbim cu altă ocazie) și salata vinegret cu sfeclă roșie pe care ne-am gândit să v-o aducem în atenție nu doar din motive de gust, ci și de sănătate, sfecla fiind o legumă bogată nutritiv, cu multiple beneficii pentru organism. 

Vă atenționăm că salata aceasta provoacă dependență pentru că în fapt nu vorbim de o salată, ci de o potrivire perfectă între gust, textură și culoare.

Timp de preparare – 45 minute

Dificultate  -  Scăzută

Porții  - 4

Ingrediente 

  • patru sfecle medii
  • cinci morcovi
  • 250 g castraveți murați 
  • 200 g salată Bucuria, gama Time
  • o ceapă roșie mică sau două cepe verzi
  • 200g ciuperci
  • două legături de mărar
  • ulei de măsline
  • oțet
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

  • Încingeți cuptorul la 190˚C.
  • Curățați morcovii și sfecla după care tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați legumele proaspăt curățate întregi, acoperiți tava cu o folie și introduceți la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până acestea se înmoaie.
  • După ce s-au copt legumele le scoateți din cuptor și le lăsați la răcit.
  • Curățați și tăiați solzișori ceapa roșie, ori tocați ceapa verde
  • Trageți ciupercile în tigaie cinci minute cu un pic de ulei (și un cățel de usturoi, opțional)
  • Castraveciorii murați îi tăiați cubulețe și îi puneți într-o sită  - astfel lichidul în exces va fi înlăturat.
  • Între timp morcovii și sfecla se vor fi răcit și le puteți tăia cubulețe și pe acestea.
  • Într-un bol cuprinzător puneți toate legumele peste care adăugați mixul de salată Bucuria, mărarul tocat mărunt, ulei, oțet, sare și piper după gust.
  • Sfaturi și recomandări
  • Ouăle fierte se potrivesc de minune în această combinație, puteți adăuga două-trei fără niciun sentiment de vinovăție.
  • Dezmățul gastronomic tomnatic poate fi completat și cu alte legume precum cartoful, însă de data aceasta noi am vrut să potențăm leguma principală din rețetă, și anume sfecla.
  • Dacă nu consumați salata imediat după preparare, recomandăm să o lăsați în firgider, la odihnit, a doua zi va fi și mai bună pentru că gusturile au avut timp să se întrepătrundă mai bine.


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin