Salată vietnameză Rau Mầm
O salată savuroasă şi sănătoasă tocmai din Vietnam: frunze crocante cu carne de vită sau pui şi sos dulce – acrişor. E masa perfectă pentru o seară plină de planuri aventuroase.
Ingrediente:
200gr de fasole verde, 200gr de carne de vită, ulei de măsline, sare, usturoi, piper, 100gr de salată eisberg, 2-3 ouă, oţet, zahăr, 1 castravete murat, roşii cherry
Taie carnea în bucăţi subţiri.
Marinează carnea cu o jumătate de linguriţă de sare şi puţin ulei de măsline pentru 15 minute.
Încinge uleiul, adaugă usturoiul tocat şi lasă carnea pe grătar până este gata. Pune carnea într-un castron şi asezonează cu piper.
Fierbe ouăle, scapă de coajă şi taie-le în jumătăţi.
Amestecă apa cu zahăr, sare, oţet, piper, ulei de măsline. Pentru un plus de savoare, adaugă ceapă roşie tăiată felii în compoziţie.
Aranjează salata pe o farfurie împreună cu roşiile şi castravetele murat. Adaugă ouăle fierte, carnea de vită, fasolea verde. Adaugă sosul.
Salata se poate servi simplă sau cu orez fiert.