Salata merge cu orice (conservă)!

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Conservele au minunata calitate de a păstra mâncarea pentru o perioadă foarte lungă de timp. Mai puțin plăcut e atunci când, dintr-un motiv „oarecare” - să zicem o pandemie care ne ține aproape pe toți izolați în case – cumperi, la panică, un număr mult prea mare de conserve, iar între timp te-ai prins că ai luat prea mult și vrei să scapi de ele.

Ocupă mult spațiu, nu știi unde să le mai depozitezi nici cum să le gătești și cauți să "scapi" cumva de ele. Bun, pentru că odată cu vremea tot mai caldă, îți va prinde bine să afli că multe dintre ele merg foarte bine lângă o salată.

Ți-am pregătit șase rețete de salate în care poți folosi mâncare din conserve care, foarte posbil, ocupă un loc și în cămara ta. Sănătos, ușor de preparat și fără bătăi de cap!

Idei de salate cu conserve

1. Salată de ton cu legume - Începem cu câteva legume - ceapă, castraveți și ardei, pe care le curățăm, spalăm și tăiem rondele, apoi le presărăm peste baza făcută dintr-un Chef Mix. După care facem dressingul din oțet, ulei și vin alb – în părți egale, pe care le amestecăm până obținem o pastă omogenă. Turnăm sosul și aromăm cu sare, piper și busuioc. La final punem tonul, două ouă fierte și tăiate în sferturi, măsline și niște brânză, după care amestecăm și putem servi.

2. Salată din fasole cu rucola, inimi de anghinare și semințe de susan - fasole albă sau roșie, oricare dintre ele merge foarte bine. Punem 100g de fasole din conservă pe patul de rucola. Peste ele presărăm susan și o ceapă verde tăiată mărunt - precum și o mână de inimi de anghinare fripte pe grătar sau coapte, ori niște sparanghel tras rapid prin ulei de măsline. Dressingul final se face cu oțet și ulei de măsline iar, dacă ai poftă și de niște carne, poți adăuga și 50g de jambon, bacon sau mușchi file afumat. Mai avem încă 2 rețete de salată cu fasole pe care le poți încerca chiar aici.

3. Salată de ciuperci cu nuci, morcov și semințe de rodie - Pe patul de 100g de Pikans Mix sau rucola punem 100g de ciuperci feliate. După care adăugăm un morcov tăiat fâșii - sau rondele, dar subțiri să fie! - o mână de miez de nucă sfărâmat și o mână de semințe de rodie. Excelent pentru această rețetă e un amestec din dressing de mere de la Tokaj, ulei de măsline extravirgin și zeamă de la o jumătate de lămâie. În schimb, dacă simți că salata de ciuperci ar face un cuplu mai bun cu quinoa și broccoli ori baby sapanc și fasole verde, atunci poți încerca și aceste rețete.

4. Salată de mazăre cu brânză cheddar - de data asta, fiind vorba o cantitate mai mare, pentru întreaga familie, începem cu 8g de mazăre din conservă (adică o cutie metalică sau un borcan mare, scurgeți înainte). Fierbem 3 ouă, la care adăugăm 200 g de ceapă și încă 200g de brânză cheddar. Toate tăiate în cubulețe mici. Le punem într-un bol încăpător, turnăm 200ml de maioneză și le amestecăm, iar amestecul se așază pe un pat din frunze de spănăcel. În final, putem să-i dăm mai mult gust cu niște sare și piper.

5. Salată iceberg cu porumb și lămâie - cea mai simplă rețetă dintre toate. Se ia o pungă de Eisberg mix și se umple puțin peste jumătate din bol. Punem două linguri sănătoase din conserva de porumb și presărăm niște sare și piper. În final, stropim stropim cu niște suc de lămâie și ulei de măsline și amestecăm totul.

6. Mix Eisberg „Din grădină” cu castraveți murați - 150g de salată verde împreună cu încă 150g de roșii feliate și încă aproximativ 50g de măsline verzi feliate. Dipă care adăugăm o ceapă și o mână de crutoane și, în sfârșit, piesa de rezistență - 5 felii de castreveți murați. La final, putem îmbrăca totul într-un dressing de ulei de măsline și oțet balsamic peste care să presărăm sare și piper.

Logo Facebook Logo Instagram