Salate hipsterești: rețete cu Kale, de dinainte să fie cool

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

În universul lexical legat de hipsteri (îi știi, urbanii cu bicicletă îmbrăcați ușor fistichiu, care preferă lucrurile „vintage”, sunt atenți la dieta lor și fac mult caz de ea, de la berea craft la alegerile bio-organic-„de la țară”) apar mai mereu două legume nu tocmai populare pe la noi: Kale și Quinoa.

Kale (Brassica oleracea) e o rudă apropiată a verzei, cunoscută încă din Evul Mediu, cultivată deopotrivă ca ornament și legumă și care începe să se găsească și pe rafturile magazinelor din România. Ce nu știai, probabil, este că această frunză face casă bună și combinații perfecte cu salate mult mai consacrate, cum ar fi iceberg, valeriana, frisée sau radicchio:
Așadar, dacă vrei să încerci rețete hipsterești cu kale (evident, fără să fii hipster chiar tu) iată câteva sugestii:


1. Cu ouă de prepeliță, ton și țelină – îți trebuie 50 g de kale și încă 50 de valeriană, trei tulpini de țelină, feliate, 6 ouă de prepeliță fierte tari, cam jumătate dintr-o conservă de ton (în apă sau în suc propriu, nu în ulei) și un bulb mic de ceapă (de preferință roșie). Pentru dressing, folosește ulei de măsline extravirgin, un dressing cu piure de mere de la Tokaj și, desigur, sare și piper după gust.

2. Cu roșii cherry, mentă și ceva carne - dacă a mai rămas ceva carne prin frigider (de la o vită la cuptor sa un mezel de porc de care altfel te-ai plictisit), poți face o mega-salată astfel: 70g de kale (doar frunza, tocată mărunt), 50g de Endivia Mix, cam 100g din carne (tăiată și ea cubulețe), 5-6 roșii cherry, feliate și o mână de frunze proaspete de mentă. Folosești dressingul French de la Eisberg sau, dacă ai prin frigider, maioneză.

3. Cu macrou afumat și portocale – la 60g de kale mai pui încă 6 de Eisberg Mix. Peste ele pui macroul afumat, rupt în fâșii, o mână de măsline negre (sau Kalamata, să fie sărate) și o portocală, decojită și tocată. Dressingul de face cu ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie, plus piper.

Nu uita, pentru efect maxim, ascultă trupe obscure pe vinil în timp ce le prepari!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin