11 flori comestibile cu potențiale beneficii pentru sănătate

Florile comestibile sunt folosite în diferite preparate și pot fi găsite în meniurile din întreaga lume.

Nu toate florile sunt comestibile, e adevărat, dar cele care sunt, pot oferi o doză unică de aromă și culoare multor feluri de mâncare, inclusiv salatelor, sosurilor, băuturilor și antreurilor. Unele dintre ele au beneficii importante pentru sănătate.

Iată 11 flori comestibile cu potențiale beneficii pentru sănătate:

Trei fraţi pătaţi (Panseluța)

Deși sunt utilizate în mod obișnuit în scopuri ornamentale, panseluțele sunt o completare colorată și nutritivă la o varietate de deserturi și salate.

Trandafirul

Există peste 150 de specii de trandafiri disponibile în aproape orice dimensiune și culoare imaginabile. Cea mai bună parte este că toate sunt comestibile. Cu toate acestea, nu toți trandafirii au același gust. Este bine de știut că cei care au cel mai dulce parfum sunt cei care au și cea mai tare aromă.

Florile de dovlecel

Dacă ați cultivat vreodată dovlecei de vară în grădina dvs., probabil că sunteți conștient de florile lor delicate. Cu toate acestea, este posibil să nu știți că aceste flori sunt la fel de comestibile ca și dovlecelul în sine. Deși aceste flori se formează pe toate tipurile de dovlecei de vară, cele mai populare provin din zucchini. Florile de zucchini sunt galbene strălucitoare, cu o formă de clopot lung și rotund. Florile de dovlecel pot fi consumate crude, umplute sau prăjite.

Muşeţelul

Mușețelul este o plantă florală folosită la gătit și în medicina tradițională de secole. Din punct de vedere medical, mușețelul este adesea consumat pentru a reduce anxietatea și a îmbunătăți calitatea somnului.

Hibiscus

Plantele de hibiscus produc flori mari, ornamentale, care de obicei cresc în climatele tropicale și subtropicale în întreaga lume. Există sute de specii de hibiscus, dar cel mai popular soi comestibil este cunoscut sub numele de roselle sau Hibiscus sabdariffa. Floarea de hibiscus este folosită la prepararea ceaiurilor, dulcețurilor sau a salatelor. Unele cercetări sugerează că florile de hibiscus pot avea un impact pozitiv asupra colesterolului și tensiunii arteriale.

Păpădia

Păpădiile sunt cunoscute cel mai bine ca buruieni de grădină. Cu toate acestea, se întâmplă să fie niște flori comestibile extrem de nutritive. Interesant este că floarea nu este singura parte a păpădiei care poate fi mâncată. De fapt, fiecare parte a așa-numitei buruieni poate fi savurată - inclusiv rădăcinile, tulpinile și frunzele.

Lavanda

Lavanda este o plantă lemnoasă, florală, inițial cultivată în părți din nordul Africii și din Marea Mediterană. Florile violete sunt foarte mici, dar numeroase. Poate fi consumată în stare proaspătă sau uscată și se combină bine cu o varietate de ingrediente, cum ar fi citricele, fructele de padure și ierburile aromate.

Caprifoiul

Caprifoiul, numit în popor şi mâna Maicii Domnului, este o floare parfumată cunoscută pentru aroma sa distinctă, dulce și pentru utilizările din medicina tradiționale. Poate fi consumată în stare proaspătă sau transformată într-un sirop infuzat ce poate completa multe feluri de mâncare.

Călțunaș

Călțunașul este un favorit culinar datorită florilor sale viu colorate și aromelor unice, savuroase. Atât frunzele, cât și florile de călțunaș sunt comestibile și pot fi consumate gătite sau crude. Ele au o aromă piperată, ușor picantă.

Limba mielului

Limba mielului sau floarea-stea este o plantă care produce flori delicate, în formă de stea. Florile sunt de obicei albastre, dar pot fi de asemenea albe sau roz. În bucătărie, există o multitudine de modalități de a folosi limba mielului, atât florile cât și frunzele acesteia fiind comestibile. Florile sunt adesea descrise ca având o aromă ușor dulce care amintește de castravete și miere.

Iarba grasă

Iarba grasă este o o planta suculentă care produce flori mici, galbene și frunze groase, cărnoase - ambele fiind comestibile și pot fi consumate gătite sau crude. Este plină de vitamine, minerale și antioxidanti, însă cea mai mare calitate a sa este conținutul de grăsime omega-3. De fapt, iarba grasă oferă mai multă omega-3 decât aproape orice altă legumă de acest gen.

(sursa)

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin