7 alimente indispensabile pe timpul verii

Pur și simplu, știi că vine vara. Simți că vine, doar după schimbarea temperaturii și timpului tot mai lung în care devii visător la muncă și realizezi că te uiți 10 minute pe geam, gândindu-te la vacanța aia pe plajă pe care o tot aștepți.

Știi în același timp că pe lângă părțile ei faine și amintirile frumoase, vara are în continuare aceeași rutină de zi de zi ca și alte anotimpuri - trezit, mers la muncă, prânz, venit acasă și alte activități. Sigur, cu câteva pauze de concediu și terase deschise până târziu.

Reversul medaliei este că ai un element în plus - temperaturile oribil de mari. Soarele cu raze prea puternice la ora 14, aerul irespirabil și căldură care iese din asfalt sunt reversul pe care, vrând-nevrând, trebuie să-l luăm ca atare. Întrebarea e cum facem să ne protejăm?

Pe lângă evitarea orelor "fierbinți" și reducerea timpului petrecut afară, avem nevoie și de o alimentație potrivită. Ți-am pregătit 7 alimente care să te ajute să suporți mai bine vremurile toride:

1. Castraveți

În zilele în care orice ai face, nu poți scăpa de căldură și transpirație, alimentele hidratante sunt mai importante decât oricând pentru a înlocui pierderea de apă din organism.

Și la ce legumă mai potrivite te poți gândi decât la castravete, care este 95% apă? Cel mai bine este să îl mănânci crud - dacă îl prăjești sau fierbi, o mare parte din cantitatea de apă se pierde în timpul preparării.

2. Cicoare, varză, spanac și cam orice verdețuri de culoare verde-închis

Legumele, dar și fructele verzi de culoare închisă sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le poți mânca. Sunt bogate în carotenoide, antioxidanți și acid folic (un nutrient foarte important mai ales pentru femeile însărcinate). Pe lângă asta, au și o cantitate importantă de vitamina A, K și C.

Planifici să-ți faci un bronz de vară? Ori să eviți unul? În ambele cazuri, ți-ar folosi să știi că acestea de mai sus îți protejează pielea de razele arzătoare ale soarelui, făcând-o mai rezistentă la arsuri.

3. Roșii

 

Că tot vorbeam de protejarea pielii, roșiile și toate fuctele roșii în general ajută și ele la protecția împotriva razelor soarelui. Deoarece ele conțin licopen, un carotenoid care dă roșiilor culoare lor specifică, îți pot oferi un surplus de proteină bun pentru menținerea unei piei sănătoase.

Totuși, nu uita că oricât ar ajuta alimentația, cele mai bune metode de protecție împotriva soarelui sunt crema de plajă și evitarea expunerii prea lungi. Altfel, vei ajunge tu să ai culoarea roșiilor.

4. Rucola, frunza de amarant, busuioc

 Toate aceste vedețuri ar trebui să fie nelipsite din alimentația ta de vară. Se potrivesc de minune într-o salată de vară, dar merg foarte bine și alături de niște carne. Fiind un izvor de nutrienți cu puține calorii în același timp, poți apela la ele cu încredere - mai ales dacă scopul tău e să scapi de câteva kilograme.

5. Iaurt

Când spui hidratare și mâncare, cel mai probabil te gândești doar la legume și fructe zemoase. Dar n-ar trebui să uiți nici de lactate. Iaurtul este și el 85% compus din apă. Mai mult, este și o sursă importantă de proteine, electroliți, calciu și vitamina D.

Partea bună la el este că îl ții mereu în frigider, iar când îl scoți pentru consum este cu atât mai răcoritor. Poți încerca să-l combini cu un fruct înghețat ori chiar să îl păstrezi la congelator.

6. Pepene

Ah, da! Și cum am putea uita de pepene. Roșu sau galben, harbuz sau lubeniță, de orice culoare sau denumire regională vrei. Gustul lui dulce ar fi motiv destul să-l consumi zi de zi aproape, dar ar trebui poate să știi și că îți poate proteja pielea mai bine de razele soarelui, încetinește îmbătrânirea pielii și ajută la eliminarea accneei.

7. Citrice

Un suc de portocale sau o limonadă cu mentă reprezintă unele dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face într-o zi caldă de vară. Ambele conțin potasiu din abundență, ceea ce te ferește de crampe musculare cauzate de deshidratare, cât și o doză mare de vitamina C. Adaugă și câteva cuburi de gheață și atunci deja ai băutura răcoritoare după care râvneai toată ziua.

Noi, desigur, vă recomandăm să încercați să introduceți toate cele de mai sus și în diferite combinații într-o salată - cel mai bun, nutritiv și ușor fel de mâncare pe timp de vară. Și, desigur, să vă protejați cât mai bine de consecințele periculoase ale caniculei.

Voi ce combinații de salate, fructe sau legume încercați pe timpul verii pentru a vă răcori? Răspundeți-ne în scris pe pagina noastră de facebook - Eisberg: #simplyfresh.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin