9 alimente pentru un organism cât mai rezistent în fața virusurilor

Pe întreaga durată a măsurilor de izolare, dar și după, trebuie să respectăm o serie de măsuri preventive. Spălatul pe mâni, dezinfectarea suprafețelor, purtatul de măști ori evitarea aglomerațiilor. Totul pentru a evita să ne infectăm cu coronavirusul.

În același timp, diverși cercetători se întreabă dacă este ceva ce putem face în paralel - mai precis, în privința alimentației - pentru a ne face organismele mai rezistente. Până acum, din păcate, avem mai multe întrebări decât răspunsuri.

Ce știm însă este că un sistem imunitar puternic s-a dovedit eficient în lupta cu alte virusuri în trecut. Am găsit 9 alimente care îți fac organismul să lupte mai bine împotriva virusurilor și pe care le poți foarte ușor introduce în diverse rețete de salate, gustări și alte feluri de mâncare.


Usturoi

Nu doar că are gustul acela intens, inconfundabil, dar este și unul dintre cele mai sănătoase alimente. Bogat în vitamina C și sulfiți, usturoiul rămâne unul dintre cei mai importanți aliați ai sistemului imunitar. Partea bună este că se potrivește cu o grămadă de feluri de mâncare, de la paste și până la supă cremă de legume.

Ardei gras

Dacă bogația legumelor s-ar măsura în vitamina C, atunci ardeiul ar fi unul dintre magnații lumii vegetale. Un singur ardei conține 211% din doza zilnică de vitamina C de care corpul nostru are nevoie. Dublu față de cât aduce o portocală!

Vitamina C întărește sistemul imunitar și scade riscul de infecții respiratorii. Dacă ardeiul simplu ți se pare prea banal la gust, atunci probabil ai fi încântat de o salată cu somon, capere și ardei roșu.

Spanac

Alături de doza sa importantă de vitamina C și antioxidanți, spanacul conține și beta caroten - o sursă importantă de vitamina A atât de benefică sistemului imunitar. Cu cât este mai crud, cu atât mai bine. Iar, cum deja temperatura de afară aduce tot mai mult a vară, ar merge foarte bine într-o salată cu avocado, telemea și roșii cherry.

Broccoli

Cu o doză semnificativă de viamina E și antioxidanți, broccoli își păstrează cel mai bine toate avantajele dacă este mâncat crud sau gătit cât mai puțin. Pentru "carnivori" merge foarte bine într-o salată cu broccoli și bacon.

Semințe de floarea-soarelui

"Sunt mici, dar multe" ar parafraza probabil medicul. Cu un bagaj semnificativ de vitamina E, semințele pot fi un aliat serios al sistemului imunitar. Dacă n-ai idee cu ce ar merge ele cel mai bine, atunci poate ar trebui să arunci un ochi pe rețeta de salată cu fenicul, portocale și semințe de floarea-soarelui.

Iaurt

Știai că iaurtul are o mulțime de bacterii? Nu te îngrijora, sunt tipul de bacterii bune, care dau o mână de ajutor importantă sistemului imunitar. Poți să-l mănânci simplu sau, dacă vrei ceva mai energizant, într-un smoothie cu un strop de miere.

Ciuperci

E o sursă importantă de vitamina D, întărește sănătatea oaselor și absorbția de calciu, iar pe lângă asta ajută și la prevenirea bolilor respiratorii. Ghici ciupercă ce-i? Bun, poate nu ne pricepem la creat ghicitori, dar pe partea de rețete pentru salate știm "cu ce se mănâncă" salata cu sparanghel prăjit și ciuperci.

Căpșuni

 Nu puteam, desigur, să nu includem și ceva mai dulce în această listă. Numai cu puțin peste 100g de căpșuni poți obține jumătate din necesarul zilnic de vitmania C pentru organism. Avem o idee și pentru cum poți maximiza rezultatele - combinând căpșunile cu conopida, o legumă bogată în vitamina C și K într-un smoothie viguros. Nu te îngrijora, conopida nu va schimba în vreun fel aroma băuturii!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin