Alimentaţia prea grasă te face cu capul. La propriu!

Cercetătorii americani au reuşit să identifice pentru prima dată o legătură biologică între depresie şi alimentele prea grase. Autorii studiului publicat în revista Neuropharmacology au descoperit că metabolismul grăsimilor ar avea acelaşi mecanism biologic precum conexiunile neuronale din creier, care sunt deteriorate în caz de stress şi depresie.

Cercetările în laborator au durat 4 luni şi au fost efectuate pe şoareci. Dieta bogată în grăsimi consumată de o parte dintre rozătoare a influenţat în mod negativ comportamentul acestora; animalele au prezentat inflamaţii la nivelul creierului şi semne de depresie şi anxietate. Şoareci cărora li s-a oferit acest tip de dietă au consumat un număr egal de calorii ca şi grupul etalon. Diferenţa a fost că alimentele erau de 6 ori mai bogate în grăsimi. S-a dovedit astfel că simptomele depresive şi anxietatea au fost determinate de alimentele grase.

Sfatul nostru este unul simplu şi uşor: consumaţi cât mai multe salate. Vă ţin departe de depresie, dar şi de kilogramele în exces. În plus avem ceva de învăţat şi de la şoareci. Tare le mai place să ronţăie chestii proaspete!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin