Cum facem să nu ne pierdem timpul în bucătărie, în weekend

Știm că la sfârșit de săptămână vrei să te relaxezi sau să ieși prin oraș, motiv pentru care nu prea ai chef să petreci ore întregi la bucătărie. Noi îți venim în ajutor cu cel puțin 5 rețete ușor de preparat, dar și cu câteva sfaturi practice.

1. În primul rând, vă puteți oricând baza oricând, oriunde, forever pe salate: la noi pe blog găsiți tot felul de rețete și calde, și reci, cu alte legume de sezon, cu carne sau fără, pentru gurmanzi și pentru cei care vor să rămână sau să devină „fit”.
Dacă ești mare amator de paste, variantele sunt nenumărate.

_MG_0500

2. În timp ce le pui la fiert, aruncă într-o cratiță un pic de ulei, câteva roșii cherry, o mână de usturoi, sau de ce nu, câteva fire de usturoi verde (pe care le toci cu tot cu frunze). Răstoarnă apoi pastele fierte, aruncă deasupra rucola după plac, presară parmezan, și gata, prânzul sau cina, după caz, este gata. Dacă ești carnivor, poți să pui lângă prosciotto, pancetta, sau orice carne ai tu prin frigider.

rucola pasta

3. La fel de simplă este și rețeta următoare de salată de paste cu fetică și ciuperci
Ai nevoie de 200 gr penne (paste), o cutie mică de sfeclă fiartă, mix de fetică de la Eisberg, 2 linguri de ciuperci din conservă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare/piper și roșii cherry. Pastele de pun la fiert cât scrie pe cutie, apoi se răcesc și se amestecă cu fetica ruptă în bucăți mai mici, se adaugă uleiul și zeama de lămâie și condimentele, se amestecă ușor. Urmează ciupercile tăiate și sfecla roșie. Simplu, nu?

4. Salată de fasole cu pâine prăjită, cu sau fără mezel.
Ai nevoie de fasole fiartă din cutie, pătrunjel tocat, ceapă roșie sau ceapă verde, că tot e sezonul verdețurilor. Dacă pui ceapă roșie, toac-o mărunt, scoate apoi apa din ea, dă-i un praf de sare și câteva picături de oțet. Amestecă toate aceste ingrediente, condimentează după gust. Prăjește niște pâine și compune astfel cele mai bune bruschete din viața ta!

5. Supa cremă din orice legume. Dacă ai făcut o supă albă, poți să folosești legumele fierte din ea, dacă nu, orice combinație îți trece prin cap, sau ai prin frigider. Poți să adaugi un pic de usturoi sau de ardei iute, dacă îți place să trăiești periculos.

soup-570922_1920

După ce ai fiert legumele și le-ai mixat cât poți tu de fin, dai în clocot amestecul pe aragaz, adaugi un pic de unt și apă (sau zeamă de supă) după preferințe. Presari un pic de pătrunjel deasupra, parmezan sau un pic de bacon tăiat mărunt și tras în tigaie. Îți faci rapid două felii de pâine prăjită și deja simți că iei prânzul în cel mai bun restaurant din oraș.

Sugestii de cumpărături pentru un weekend leneș

- Neaparat pungi de salată Eisberg și alte verdețuri
- Parmezan, brânză sau cașcaval
- Ouă
- Cutii cu porumb, fasole, sfeclă roșie
- O sticlă de vin
- Roșiile cherry
- Dacă n-ai chef de făcut dressing, găsești unele super de la noi

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin