Despre Insomonie și cum se tratează aceasta

Definiție

Insomonia, sau absența somonului din salată, se află printre domeniile care dau serioase bătăi de cap cercetătorilor de la Academia de Salatistică și nu numai. Asta pentru că nimeni, de-a lungul istoriei, nu poate pricepe cum să nu pui somon – afumat, marinat, prăjit sau copt – într-o salată altfel irezistibilă.

Cauze

Insomonia este cel mai adesea provocată fie de absența / dispariția somonului din frigider, fie de absența ideii că o salată delicioasă începe cu o bucată de somon.

Simptome

Insomonia se manifestă îndeobște prin drumuri repetate, cu mers de zombie, către frigider, dublate de privirile goale și disperate la constatarea absenței a ceva irezistibil de bun de pe rafturi.

Tratament:

Există un singur tratament pentru insomonie – din fericire, cu multiple valențe aplicate : o salată cu somon.

Iată unul dintre cele mai simple și mai cunoscute tratamente împotriva insomoniei :

Salată cu somon și cartofi, pentru care sunt necesare:

– Două pungi de valeriană de la Eisberg

– 100g somon afumat sau marinat

– Doi cartofi

– Un ou fiert

– Trei linguri de supă clară de pui

– Un măr mic

– Două linguri de ulei de măsline, tot atâta zeamă de lămâie

– Jumătate de legătură de mărar

– Sare, piper.

Cartofii se spală, se fierb în coajă în apă sărată pentru 20-25 de minute. Se decojesc şi se strivesc cu furculiţa. Oul se fierbe în apă clocotită pentru aproximativ 8 minute (consistenţa lui trebuie să fie tare). Odată fiert, oul se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.

Într-un bol se amestecă cu telul uleiul, oţetul şi supa clară. Acest amestesc se adaugă treptat peste cartofii striviţi până ce compoziţia se omogenizează. Sosul obţinut se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Salata se dispune pe farfurii. Mărarul se spală, se usucă şi se îndepărtează tijele groase. Feliile de măr se taie în fâşii subţiri. Oul, mărarul şi merele se dispun deasupra salatei împreună cu somonul tăiat fâşii. Se stropeşte cu dressing şi se serveşte imediat.

Concluzie:

Insomonia este o afecțiune pe cât de gravă, pe atât de ușor tratabilă. Singurul obstacol în eradicarea acestui flagel este absența educației în ceea ce privește prevenirea și tratarea insomoniei.

Semnează,

Dr. Eisberg

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin