Ți-au mai rămas murături de anul trecut? Uite ce să faci cu ele!

Circuitul murăturilor în cămară este simplu – toamna le prepari în timp ce te bucuri de parfumul irezistibil și amețitor de oțet. Iarna le savurezi sau le mănânci ca pe snacks (stai liniștit/ă, nu ești singura persoană înnebunită după ele!). Vine primăvara și începi să faci inventarul – „care-s vechi? Care-s făcute anul trecut? Mai sunt bune? Să le arunc? Și așa, vine iar toamna, fac altele.”

Noi ne-am gândit să-ți arătăm că merită să le mai dai o șansă. Nu te vor dezamăgi. În afară de salata boeuf, mai sunt și alte rețete de salată cu murături.

  • Salată cremoasă cu murături și mărar - Într-un bol mare de salată sau un platou adaugă salată Eisberg, fasole, roșii, castraveți proaspeți, ceapă și castraveți murați.  Adaugă dressing-ul după gust și, dacă dorești, presară și niște fulgi de ardei iute.
  • Salată cu murături și pepperoncini – Ai nevoie de un mix de salată Eisberg, ceapă, măsline negre, roșii, pepperoncini, castraveți murați și crutoane. Nu ai nevoie de un dressing anume. Salata aceasta merge foarte bine cu ulei de măsline, oțet balsamic și piper.
  • Salată de roșii cu sfeclă murată – Pentru fanii sfeclei murate, avem o idee numai bună. Amestecă roșii cherry, rucola, sfeclă murată, brânză feta sau tofu. Adaugă, în acest mix, oțet balsamic, ulei de măsline și puțină sare – după gust.
  • Salată cu rucola, căpșuni și ceapă roșie murată – O combinație care sună ciudat, ce-i drept. Parcă nu-ți poți imagina ce gust ar avea. Dar, cine e iubitor al exploziilor de gusturi sau vrea să încerce rețete ieșite din comun este invitatul nostru pentru această idee. Deja știi – ai nevoie de un mix rucola, căpșuni și ceapă roșie murată. Pe lângă aceste ingrediente, adaugi spănăcel, avocado, brânză feta. De asemenea, îți recomandăm să prepari și să adaugi vinegretă de căpșuni - un dressing mai sofisticat, dar gustos. Ai nevoie de căpșuni, ulei de avocado, oțet balsamic, miere sau sirop de arțar, câteva boabe de muștar măcinate și sare. Pui toate ingredientele pentru dressing într-un blender până se transformă într-un sos, apoi îl lași la frigider până e gata salata.
  • Salată cu spănăcel și ardei murați – Nu-i greu de făcut. Spănăcelul este un ingredient potrivit în această rețetă. Ai nevoie de năut fiert și, dacă vrei, de hrișcă fiartă. Adaugă ceapă tăiată cubulețe și piesa de rezistență – ardei gras murat. O completezi cu ce dressing dorești și gata.
  • Salată cu pepene murat – Cum să lipsească renumitul pepene murat din cămara ta? Pentru această rețetă, ai neoie de câteva bucăți de carne de pui (piept sau pulpă), pepene murat, suc de lămâie, usturoi zdrobit, un mix de salată la alegere, ceapă roșie și câteva frunze de mentă.

Mai ușor sau mai complicat de preparat, cu mai puține sau mai multe ingrediente, ai variante cât cuprinde. Relația ta cu murăturile nu trebuie să se sfârșească doar pentru că nu știi ce să mai faci cu ele și le abandonezi pe raft sau le arunci. Încearcă una dintre rețetele de mai sus și vezi care-i cea mai bună!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin