La mare, la soare, la aerosoli

Pe lângă absorbţia de vitamina D la nivelul pielii, cura de aerosoli este un alt motiv pentru care oamenii aleg îşi petreacă la malul mării o parte semnificativă din concediul anual. Bine, exceptând bălăceala şi tolăneala de pe plajă!

Aşadar, ce sunt, de fapt, aerosolii?

Sunt particule microscopice rezultate din combinarea apei sărate de mare cu aerul. Conţin ioni negativi, dar şi clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, ceea ce ajută la fluidificarea secreţiile bronşice şi nazale, la reglarea activităţii sistemului imunitar şi la armonizarea proceselor celebrale. Prin expunerea la aerosoli, mucoasele se regenerează, iar organismul îşi păstrează un nivel crescut de cortizol pentru a combate alergenii. Aerosolii marini mai sunt indicaţi în boli pulmonare (bronşite, bronşiolite, astm bronşic) şi afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

Pentru a fi eficienţi, aerosolii marini ar trebuie inhalaţi în cure de minim 10 zile, cel puţin o dată pe an, dimineaţa, între orele 6-7, prin plimbări cât mai aproape de apa mării, în zona unde valurile “se sparg”. De altfel, cea mai mare concentraţie de aerosoli se află zona digurilor, pentru că acolo valurile lovesc cu putere stabilopozii. Plimbările după asfinţit, pe ţărmul mării, ajută de asemenea la inhalarea miliardelor de picături de apă sărată.
Trebuie ştiut faptul că în primele 2-3 zile, copiii şi persoanele mai sensibile pot avea ceva probleme de adaptare: nas înfundat, mici dureri de urechi, dar ele sunt trecătoare.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin