Dacă n-aveai motive să mănânci o salată pe zi…

îți dăm noi câteva. Ți le-am mai dat, pe unele le știi, pe unele le vei înțelege altfel, la unele poate că nu te-ai gândit. Dar sunt toate atât necesare, cât și suficiente să-ți faci din consumul de salată un obicei zilnic.

1. Doza zilnică de grăsimi sănătoase
O salată care să conțină semințe de susan, chia, floarea soarelui și în care să experimentezi cu diverse uleiuri îți va furniza necesarul zilnic de lipide sănătoase pentru organismul tău.

salate_16.12.2015_182

2. E tare osu’!
Frunzele de salată conțin vitamina K, esențială pentru întărirea și conservarea densității minerale a oaselor din organism. Doza necesară de vitamina K pentru o zi se găsește într-o singură mână de radicchio (120%) sau baby spanac (170%).

salata cu portocale si nuci

3. Nu sta, totuși, cu ochii în Soare!
Se numesc carotenoide și le găsești în morcovi și în frunze de salată ca baby spanac, Romaine sau Lollo Rosso (iar pe toate astea le găsești în mixurile Eisberg). Aceste carotenoide din frunzele de salate ajută ochiul să se adapteze ușor de la întuneric la lumină și invers dar, mai ales, să protejeze ochiul la expunerea la lumină puternică, ceea ce poate dăuna grav vederii.

_MG_9800

4. Campioane la fibre
Frunzele de salată sunt cele mai bune surse de fibre – iar dacă ați uitat de ce ar trebui să consumi fibre zilnic, iată câteva motive:
- Reduc colesterolul „rău”;
- Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge;
- Au un rol esențial în digestie și ajută la prevenirea bolilor gastro-intestinale
- Ajută la slăbit.

rucola

5. Campioane și la nutriție!
Faptul că-ți începi masa cu o salată bogată în fibre te va ajuta să ajungi mai repede la sațietate și, astfel, să consumi mai puține alimente foarte bogate în calorii. Cu cât mai multe crudități în salata ta de aperitiv, cu atât mai bine pentru dieta ta. În plus, regula de aur a unei diete sănătoase e să combini cât mai variat fructe și legume de cât mai multe culori și feluri – iar o salată cu bază de frunze este locul ideal în care să faci asta.

salata hrisca

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin