Cu o floare nu se face primăvară? Nu-i nimic. Ia un buchet și fă-l salată!

Probabil că ați văzut că se poartă florile comestibile, ba mai mult, vă spun că ele nu sunt doar de decor, ci chiar dau gust preparatelor. Normal, nu orice floare se mănâncă, ba chiar și la cele comestibile trebuie să aveți grijă la ce conțin - asta dacă doriți să le luați din piață, ori din grădină și nu de la un cultivator autorizat.

Astăzi vreau să vă prezint o salată de crizanteme, rețetă care mai are un pic și va împlini o sută de ani de când a fost tipărită pentru prima dată în România.

 “Spală bine mai multe flori crizanteme a apoi opărește-le în apă sărată cu oțet. Apoi, scoate-le și șterge-le cu o cârpă. După aceea, le așezi într-un castron unde se află cartofi fierți, funduri de anghinare, cozi de crevete și capere ținute în oțet. Se mai adaugă sfeclă fiartă și ouă răscoapte. Sare, piper, oțet, undelemn. Amestecă” 

Rețeta e preluată din cartea lui Constantin Bacalbașa – „Dictatura gastronomică”, 1935, carte reeditată în 2009 de Editura Cartex, îngrijită, prefațată și adnotată copios de Simona Lazăr.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin