Salata Cezar, rețeta de acum un secol care a cucerit mapamondul

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Salata Cezar este un preparat clasic, celebru pentru gustul său unic și pentru simplitatea ingredientelor. Acest fel de mâncare a fost creat în anii 1920 de cheful italian Caesar Cardini, care a emigrat în America de Nord. Povestea spune că, într-o zi aglomerată de 4 iulie, restaurantul lui Cardini din Tijuana, Mexic, a rămas fără multe dintre ingredientele de bază. Ca să facă față cererii clienților, Cardini a improvizat o salată folosind ingredientele rămase în bucătărie.

Ingrediente principale:
Salată verde – de obicei, folosind frunzele crocante ale salatei romaine.
Crutoane – pâine prăjită și tăiată în cuburi mici.
Pecorino sau Parmezan ras – oferă o textură și un gust delicios.
Dressing Caesar – o combinație de ouă, ulei de măsline, anșoa, usturoi, muștar, sos Worcestershire, lămâie, sare și piper.

Preparare:

Dressing-ul este adesea sufletul salatei Cezar. Se combină gălbenușurile de ou, anșoa, usturoiul, sucul de lămâie, muștarul și sosul worcestershire într-un bol, amestecându-se energic. Se adaugă treptat uleiul de măsline, până când dressing-ul devine cremos. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Salata verde este ruptă în bucăți potrivite și așezată într-un bol mare.
Crutoanele sunt preparate prin prăjirea pâinii în unt sau ulei de măsline până devine crocantă și auriu.
Salata verde este amestecată cu dressing, asigurându-se că fiecare frunză este bine acoperită.
Se adaugă crutoanele și se presară generos cu brânză rasă deasupra.
Se servește imediat pentru a menține crutoanele crocante și salata proaspătă.

Istorie și popularitate:

De la crearea ei în restaurantul lui Caesar Cardini, salata Cezar a câștigat rapid popularitate. A devenit un fel de mâncare apreciat în restaurantele din întreaga lume, variind în complexitate și stil. Cu toate acestea, esența salatei rămâne aceeași: o combinație armonioasă de frunze crocante de salată, brânză rasă, crutoane aromate și un dressing bogat și cremos. Adaptările moderne pot include adăugarea de pui grill, creveți sau chiar somon pentru a completa profilul nutrițional și a oferi mai multă sațietate.

Cosmin Dragomir
foto: dreamstime

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin