Salata georgiană cu dressing de nuci

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Bucătăria georgiană este una dintre cele mai fascinante din lume, reflectând un mozaic de influențe din Europa de Est, Orientul Mijlociu și regiunea Caucazului. Caracterizată prin utilizarea generoasă a ierburilor aromatice, a nucilor și a combinațiilor unice de ingrediente, bucătăria georgiană oferă o experiență culinară distinctă și memorabilă.

Geografia Georgiei, situată la intersecția dintre Europa și Asia, a contribuit la dezvoltarea unei bucătării complexe, îmbogățită de rutele comerciale istorice și de influențele culturale diverse. Gastronomia georgiană este cunoscută pentru capacitatea sa de a îmbina arome aparent opuse într-o armonie perfectă.

Folosirea frecventă a nucilor în feluri de mâncare este evidențiată și în această salată cum nu se poate mai simplă, dar de efect

Ingrediente:
50 g de nucă măcinată fin
2 căței de usturoi rași sau tocați foarte mărunt
2 linguri de oțet de vin alb
60 ml de apă
4 tomate medii tăiate în felii
4 castraveți mici decojiți și tăiați în bucăți de mărimea unei mușcături
½ ceapă roșie medie tăiată felii subțiri
1 lingură de coriandru tocat
1 ardei iute verde tocat

Preparare:
Nucile se amestecă cu usturoiul tocat, oțetul și apa. Sosul final ar trebui să aibă consistența apropriată de cea a aluatului de clătite, dar puțin, puțin de tot mai lichidă. Se adaugă peste celelalte ingrediente. În multe variante, în special cele din restaurante, nu se face acest sos, doar se adaugă nucile peste restul salatei.

Coriandrul poate fi înlocuit cu pătrunjel sau - de ce nu? - pot fi folosite amândouă. Nucile pot fi înlocuite cu alți sâmburi, spre exemplu migdalele sau nucile caju, care se pretează foarte bine. Ardeiul iute e opțional, dar dă un zvâc de gust. Pentru sos puteți folosi un blender. Normal, după gust, mai puteți adăugă frunze de salată, ridichi, ardei roșu sau morcovi.

Cosmin Dragomir
foto: dreamstime


Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin