Te combini la un prosciutto?

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

Vegetarieni și vegani, feriți-vă! Ideile de salată de mai jos sunt cu carne – mai precis, cu prosciutto de la Zimbo, ceea ce vă dorim și dvs.:)

Noi iubim prosciutto în general, prosciutto de la Zimbo în special.

Pentru cine nu știe, prosciutto (sau prosciutto crudo) desemnează o specialitate de șuncă crud-uscată obținută prin maturarea în condiții speciale a pulpei posterioare de porc. Cele mai cunoscute (și recunoscute oficial) tipuri de prosciutto sunt, desigur, italienești (Prosciutto di Parma, di san Daniele sau specialitatea produsă de minoritatea austriacă din Tirolul de Sud, nu mai puțin celebra Speck).

Ingrediente

80g

rucola

100g

French Mix

100g

Lollo Mix

Tot de la italieni vine și asocierea acestui tip de antipasto cu diverse combinații de salată – iată câteva dintre acestea:

French Mix cu prosciutto Zimbo, pere și semințe de pin

Pe un pat de frunze de French Mix tocați cuburi o pară, rulați câteva felii de prosciutto și adăugați o mână de semințe de pin. Completați cu puțină sare, piper și dressing Balsamico de la Eisberg sau cu ulei extravirgin și oțet balsamic. Atât!

Rucola cu prosciutto, parmezan și roșii cherry

Poate cea mai celebră – și simplă – combinație de salată cu prosciutto: pe pat de rucola pui câteva feșii rulate de prosciutto, roșii cherry tăiate în două și fulgi de parmezani după gust (cât cuprinde, dacă o întrebați pe Madame de Frisee:) ). Se potrivește de sare și piper și, la final, un dressing ca mai sus – fie un Balsamico de la Tokaj, fie amestecul standard de ulei extravirgin și oțet balsamic.

Rucola cu prosciutto, pepene galben și crutoane

Același pat de rucola și dressing ca mai sus. Secretul italienilor e că în combinație adaugă și două fire de ceapă verde sau arpagic, tăiate.

Lollo mix cu prosciutto, brânză cheddar și fructe

Lollo mix nu e întâmplător aici – combinația de frisée și lollo rosso din acest mix armonizează perfect fructele dulci cu sarea din prosciutto și din brânză. Așadar, pe pat de Lollo Mix așezați 4-5 felii de prosciutto, rulate și tăiate, cam o mână de brânză cheddar tăiată cubulețe, o piersică (sau nectarină) mai zemoasă și o mână de afine. Așa combinație merge „unsă” cel mai bine cu un dressing de zmeură Eisberg de la Tokaj (și cu un vin rosé demisec, am adăuga noi…).

Produse asemănătoare

Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin