Doradă pe pat de salată. foto: shutterstock
Doradă pe pat de salată. foto: shutterstock

Direct din bucătăriile lumii, dar mai ales din cele mediteraneene, avem azi cinci rețete de salate proaspete, care să însoțească un pește fript.

1. Salată de rucolă și măr verde

Cu ce pește merge: Un file de somon abia tras în unt. Rucola adaugă o notă piperată, iar mărul verde – o prospețime ușor acidulată.

Cum se pregătește:

  • Amestecă frunze de rucola cu măr verde tăiat felii subțiri.
  • Adaugă nucă tăiată și stropește cu ulei de măsline și zeama de la o lămâie.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Ultrasimplu!

2. Salată de spănăcel și avocado

Cu ce pește merge: Păstrăvul , la grătar sau la cuptor. O combinație care îți va umple stomacul și sufletul.

Cum se pregătește:

  • Amestecă frunze de Spănăcel (baby spanac) cu avocado tăiat cubulețe.
  • Adaugă roșii cherry tăiate jumătate și stropește ușor cu ulei de măsline și oțet balsamic.
  • Condimentează cu sare și piper.
  • Lasă să macereze puțin (15-20 minute) pentru ca aromele să se îmbine.

3. Salată de endivia și portocale

Cu ce pește merge: Cod, doradă, lup de mare la grătar sau pané. Endivia adaugă o notă amară, iar portocalele o dulceață proaspătă.

Cum se pregătește:

  • Amestecă frunze de endivia (sau orice mix Eisberg care conține și endivia) cu portocale tăiate felii.
  • Adaugă măsline negre și stropește cu ulei de măsline și zeama de la încă o portocală.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Gata! O salată care va face să strălucească orice fel de pește.

4. Salată de frisee și piersici

Cu ce pește merge: Bucățile de ton ar fi încântate să se întâlnească cu această salată. Frisee adaugă o textură crocantă, iar piersicile  o dulceață subtilă.

Cum se pregătește:

  • Amestecă frunze de frisee cu piersică tăiată cubulețe (merge și cu piersici de conservă).
  • Adaugă nucă tăiată și stropi cu ulei de măsline și suc de lămâie.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Ta-daam!

5. Salată de batavia și morcov ras

Cu ce pește merge: Sardinele, scrumbia, crapul sau alt pește gras, prăjit în ulei sau pe grătar. Batavia și morcovii sunt o combinație perfectă pentru un meniu cu pește mai gras.

Cum se pregătește:

  • Amestecă frunze de batavia cu morcovi rași.
  • Adaugă felii de roșii și stropește cu ulei de măsline și oțet de vin sau de mere.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Și gata :D.

Nu uitați, peștele și salata sunt ca un dans perfect sincronizat, fix pe masa ta. Poftă bună! 🐟🥗